Gottfired Locher lett a GEKE ügyvezető elnöke

2015. október 18., címkék: geke, sek

Az Európai Protestáns Egyházak Szövetségének (GEKE) tanácsa brüsszeli ülésén választotta meg a svájci egyházvezetőt, aki a menekültügyben a korábbinál is fontosabbnak tartja az egységes protestáns hangot.

Az ember nem válogathatja meg a gyerekeit

2015. június 15., címkék: svájci protestáns egyházak, mesterséges megtermékenyítés, sek

A svájci reformátusok ellenzik azt az alkotmánymódosítást, ami lehetővé tenné az emberi embriók szabadabb szelekcióját preimplantációs diagnosztika alapján. 

Történelmi fordulat Svájcban magyar részvétellel

2014. november 10., címkék: bölcskei gusztáv, sek, svájc

A Svájci Református Egyházak (SEK) Bernben ülésező küldöttgyűlése közös zsinat létrehozásáról döntött. A november 3-4-i ülés díszvendégeként Bölcskei Gusztáv, az MRE lelkészi elnöke is felszólalt.

A reformáció jubileuma "csodát tett" Svájcban

2014. június 23., címkék: svájci protestáns egyházak, sek, reformáció 500

A Svájci Református Egyházak Szövetsége (SEK) büszkén adott hírt arról, hogy 26 egyházának 70 fős taggyűlése június 17-én elfogadta a reformáció jubileuma kapcsán indított kampány közös logóját.

Gottfried Locher elnök marad

2014. június 16., címkék: sek, svájci protestáns egyházak

A Svájci Református Egyházak Szövetségének (SEK) küldöttgyűlése egyhangúlag választotta meg újabb négy évre a korábbi elnököt.

Svájci reformátusok a feltétel nélküli alapjövedelemről

2014. május 13., címkék: sek, svájc

A Svájci Református Egyházak Szövetsége (SEK) Diakóniai Konferenciájának keretében egy tavalyi népi kezdeményezés kapcsán vitatták meg a résztvevők az Európa szerte egyre népszerűbb, Magyarországon is sokat emlegetett feltétel nélküli alapjövedelem kérdését – tájékoztat partneregyházunk közleményében.

Svájci reformátusok az egység útján

2014. április 11., címkék: svájc, sek

A Svájci Református Szövetség (SEK) alkotmánymódosításra készül. A többéves folyamat az végleges tervezet tagegyházi véleményezésével lezáró szakaszába ért. A 26 kantonális egyházzal folytatott egyeztetésről a svájci egyházszövetség médiaközleményben tájékoztatta partneregyházait.

Együttműködnek a svájci és a német protestánsok

2012. április 23., címkék: sek, német protestáns egyház (ekd), svájci protestáns egyházak, protestantizmus

Egy hannoveri csúcstalálkozó keretein belül indította útjára a kölcsönös együttműködést rögzítő szerződéstervezetét a Svájci Protestáns (Református) Egyházszövetség (SEK) és a Német Protestáns Egyház (EKD). A találkozó záróaktusaként a két egyházszövetség megerősítette együttműködését a reformáció 2017-es jubileumára készülve.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.