Éltető forrás a pusztában

2014. március 11., címkék: női világimanap, Debrecen, debrecen, ökumenikus világimanap

Debrecenben is bekapcsolódtak az Ökumenikus Világimanap programjába. Dr.Gaál Botondné Dr. Czeglédy Mária írása.

A samáriai asszony a börtönben

2014. március 09., címkék: börtönmisszió, női világimanap

„Vannak egyiptomi nők a börtönben?" – kérdezte csodálkozva a szír élelmiszerboltos, miközben csomagolta nekem a baklavákat a női világimanapra. Bár kiválóan beszélt magyarul, azért beletelt egy kis időmbe, mire elmagyaráztam neki, hogy nem egyiptomi nőknek viszek ajándékot, épp ellenkezőleg: az egyiptomi keresztyén asszonyok által készített világimanapi liturgiát visszük ajándékul a székesfehérvári börtön női fogvatartottainak március 7-én, némi süteménnyel.

Világimanap Debrecenben

2013. március 04., címkék: debrecen, női világimanap

Huszonegyedik alkalommal tartották meg Debrecenben az Ökumenikus Világimanapot.A Tiszántúli Református Egyházkerület Nőszövetségének szervezésében idén a Svetits Római Katolikus Intézetben imádkoztak. Idén ugyanis Franciaország volt az imádkozás témája és az imanapi liturgia készítője. Az imanap összefoglaló címe: "...Jövevény voltam és befogadtatok..." (Máté25,35)

„Jövevény voltam, és befogadtatok"

2013. január 29., címkék: női világimanap

Mindannyian menekültek vagyunk a világon – ez a vezérgondolata az idei ökumenikus női világimanapnak, amelyet 1870 óta tartanak meg a világban. A hazánkban március elsején immár huszonnyolcadszor megszervezendő alkalom tematikáját, amely a jövevénység és a befogadás témáit járja körül, idén francia nők készítették el – hangzott el az imanapi előkészítő konferencián január 26-án Budapesten.

Világimanapi istentiszteletet tartottak a hazai börtönökben

2011. március 10., címkék: misszió, börtönmisszió, női világimanap

A magyar büntetés-végrehajtás több intézetében is megtartották a Nők Világimanapját. A chilei asszonyok által kidogozott liturgia által a fogvatartott nők is bekapcsolódhattak az imamozgalomba.

Keresztyén világimanap 2011

2011. február 25., címkék: női világimanap, ökumenikus tanács (meöt), Háttér

A világon már 1887 óta tartják az asszonyok által kezdeményezett világimanapot, minden március első péntekén, csaknem 200 országban. E program elsődleges célja az ismeretátadás, ezáltal a közösségek megerősítése és a kapcsolatfelvétel elősegítése.

Öröm, öröm – világimanap Szombathelyen

2010. március 11., címkék: szombathely, ima, Gyülekezeti hírek, ökumenikus, világmisszió, kamerun, női világimanap

Mase, mase – azaz „öröm, öröm”, hangzik a kameruni istentiszteleti köszöntés, amire a felelet a következő: „öröm, mert Krisztus eljön” (mase injule Kristo a ga timba lō). Az Isten dicsőítésének és a hálaadásnak az örömét élhette át az a félszáz érdeklődő, aki részt vett a szombathelyi református templomban tartott 2010-es világimanapi istentiszteleten március 7-én.

Kamerunért imádkoztak a világ 175 országában

2010. március 08., címkék: börtönmisszió, kamerun, ökumenikus, női világimanap, Hírek

Banánkenyér, spenótos marhahús és banán minden mennyiségben, magyar, cigány és afro-pidzsi nyelven dalolt énekek. Ökumenikus világimanapot tartottak világszerte, köztük hazánkban is. Százhetvenöt országban imádkoztak Kamerunért március 5-én. Az ünnep mindenhol más, mégis hasonló volt. Bagdán Zsuzsanna Csillaghegyről és Óbudáról, Békefy-Röhrig Klaudia a kalocsai és pálhalmai börtönből hozott világimanapi beszámolót.

Kalocsán és Pálhalmán 160 női fogvatartott ünnepelte az ökumenikus világimanapot

2010. március 08., címkék: Ökumené, kalocsa, ökumenikus, ökumené, pálhalma, börtönmisszió, kamerun, női világimanap

Minden év márciusának első péntekjén, illetve vasárnapján 200 országban tartják meg az Ökumenikus Női Világimanapot. Így volt ez immáron harmadik éve több magyar büntetés-végrehajtási intézetben is. Most a kalocsai és a pálhalma-mélykúti ünneplésről számolunk be.

Női világimanap a börtönben

2010. március 08., címkék: börtönmisszió, Gyülekezeti hírek, női világimanap

  A Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet székesfehérvári objektumában péntek délelőttre hirdette meg Szénási Jonathan Sándor intézeti lelkipásztor a nők világimanapi alkalmát.

Világimanap a szomszédságban

2010. február 24., címkék: Nagyvilág, ausztria, női világimanap

Az osztrák világimanapi mozgalom hatvan évnyi múltra tekint vissza. A háttérmunka, és a lebonyolítás méreteit mutatja, hogy immár önálló egyesületi formában működnek. Elnökükkel, az erdélyi szász származású Marianne Domby-val beszélgettem tapasztalataikról, sikereikről, és élményeikről azon a konferencián, amelyet 2009. november 6. és 8. között tartottak a festői szépségű Spital am Phyrn-ben.

Ökumenikus (Női) Világimanap – 2010. március 5.

2010. február 24., címkék: Ökumené, ökumenikus tanács (meöt), kamerun, női világimanap, ökumené

A világimanapot 1887 óta tartják az asszonyok, világot átfogó imaláncolatban. Évenként ismétlődik, minden március első péntekjén, csaknem 200 országban bekapcsolódnak az összekulcsolt kezek a nemes szolgálatba. Magyarországon 25 éve folyik ez az imádkozó informálódás, és cselekvő bizonyságtétel különböző gyülekezetekben, felekezetekben. Kamerun asszonyai készítették el az idei imanap ünnepi istentiszteleti anyagát, melyet mi magyarul velük együtt imádkozunk és énekelünk, értük és egymásért, az egész világért. Az idei imanap főtémája: „Minden mi él, Istent dicsérje!” Jelszava: erő a mához, remény a holnaphoz.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.