Irak a félhold árnyékos oldalán

2014. szeptember 16., címkék: irak, keresztényüldözés, magyar ökumenikus segélyszervezet, reformátusok lapja

Irak és Szíria idén alighanem élére ugrik annak a listának, amely azokat az országokat sorolja föl, ahol a keresztyének leginkább üldöztetésnek vannak kitéve a hitük miatt. A két ország az elmúlt években egyre előrébb került az Open Doors nemzetközi keresztyén emberi jogi szervezet rangsorában, de ami az utóbbi hetekben történt a térségben, minden eddigit felülmúl.

Protestáns összefogás az afrikai éhezőkért

2011. augusztus 22., címkék: Ökumené, adománygyűjtés, ökumene, ökumené, magyar ökumenikus segélyszervezet, szeretetszolgálat (mrsz), afrika

Hatvan éve nem látott aszály pusztít Kelet-Afrikában, tizenkétmillió embert fenyeget az élelmiszer- és az ivóvízhiány Etiópiában, Kenyában és Szomáliában. A Magyarországi Evangélikus Egyház és a Magyarországi Református Egyház közös gyűjtésbe kezdett, hogy az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül hozzájáruljon a nemzetközi humanitárius misszióhoz.

Ökumenikus istentisztelettel zárja árvízi segélyakcióját a MÖS

2010. október 26., címkék: Hírek, duna televízió, Határon túl, magyar ökumenikus segélyszervezet, árvíz, ökumenikus istentisztelet

Befejező szakaszához érkezett a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet árvízi segélyprogramja, melynek alkalmából hálaadó ökumenikus istentiszteletet tartanak.

Ökumenikus segítség az újjáépítésben határon innen és túl

2010. július 20., címkék: adomány, magyar ökumenikus segélyszervezet, szeretetszolgálat, Hírek

Sajtótájékoztatón értesítette a közvéleményt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (MÖS) annak a félmilliárd forintnyi pénzadománynak a felhasználásáról, amellyel az árvízi újjáépítésből és az ingóságok pótlásából akarja kivenni részét a katasztrófa sújtotta térségben a szervezet.

Segítségnyújtás utalványokkal

2010. július 09., címkék: adomány, magyar ökumenikus segélyszervezet, természeti katasztrófák, Hírek

Száz és kétszázezer forintos utalványt kapnak a sátoraljaújhelyi árvízkárosultak az Ökumenikus Segélyszervezettől.

Gyorsmérleg a jótékonysági szervezetek decemberi segélyezési akcióiról

2010. január 11., címkék: Ökumené, adventi pénzadománygyűjtés 2009, magyar ökumenikus segélyszervezet, ökumené

Élelmiszer- és ruhasegélyek mellett villanyszámla támogatás, melegételosztás és szemüvegjuttatás is szerepelt a segélyszervezetek decemberi akciói között.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.