Egyházak is együttműködnek a magyar Afrika-stratégia megvalósításban

2012. február 21., címkék: afrika

A Külügyminisztérium (KÜM) és az Afrikával foglalkozó szervezetek konzultációsorozata e hónapban új lendületet kapott. 2012. február 1-jén kerekasztal-beszélgetésen találkoztak a kormányzat, az Afrikával foglalkozó civil szféra, valamint a református, evangélikus és katolikus egyház képviselői, hogy egyeztessenek a 2010 óta folyamatos, Afrikával kapcsolatos stratégia elméleti konzultációjának gyakorlatba ültetéséről.

Afrika békéjének és biztonságának kérdései

2012. február 07., címkék: egyházak világtanácsa (wcc), afrika

  Az Egyházak Világtanácsának (WCC) Kigaliban megrendezett tanácskozásán Afrika békéjének és biztonságának kérdéseivel foglalkozott több, mint 90 egyházi és ökumenikus vezető. Továbbá megemlékeztek a ruandai etnikai villongásokról, a népirtásról és a múlttal való megbékélést szolgáló egyházi kezdeményezésről is.

Protestáns összefogás az afrikai éhezőkért

2011. augusztus 22., címkék: Ökumené, adománygyűjtés, ökumene, ökumené, magyar ökumenikus segélyszervezet, szeretetszolgálat (mrsz), afrika

Hatvan éve nem látott aszály pusztít Kelet-Afrikában, tizenkétmillió embert fenyeget az élelmiszer- és az ivóvízhiány Etiópiában, Kenyában és Szomáliában. A Magyarországi Evangélikus Egyház és a Magyarországi Református Egyház közös gyűjtésbe kezdett, hogy az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül hozzájáruljon a nemzetközi humanitárius misszióhoz.

Elkezdődött a Nemzetközi Ökumenikus Béke Nagygyűlés

2011. május 19., címkék: békenagygyűlés, afrika, egyházak világtanácsa (evt)

Bruce Golding, Jamaica miniszterelnöke kifejezte reménységét, miszerint a nagygyűlés inspiráló lesz minden olyan további kezdeményezéshez, melynek célja a béke és az igazságosság melletti elkötelezettség.

Afrikai keresztyén ország lesz a világ legfiatalabb állama

2011. február 01., címkék: afrika

Dél-Szudán lakossága elsöprő töbséggel döntött az önállóság mellett a január elején megtartott népszavazáson. Július 9-én kiáltják ki az ország függetlenséget.

"Rengeteg módja van Istent dicsérni a református egyházon belül is."

2010. június 23., címkék: istentisztelet, Grand Rapids, grand rapids, református világközösség (rev), olav fyske tveit, afrika

Grand Rapids Református Nagytemplomában tartott vasárnapi istentisztelet mély benyomást tett a REV küldötteire. Az ünnepi alkalmon számos, az Egyesülő Nagygyűlésre delegált afrikai református vett részt. Az igei szolgálatot Olav Fykse Tveit, az Egyházak Világtanácsának elnöke végezte.

A globális keresztyénség atlasza

2010. május 17., címkék: Nagyvilág, szociológia, iszlám, afrika

Az az idő, amikor a világkeresztyénség jó része még Európában élt, elmúlt. Néhány éven belül Afrikában lesz a legtöbb keresztyén.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.