Részvétnyilvánítás a spanyolországi vonattragédia miatt

2013. augusztus 01., címkék: katasztrófa, guy liagre, olav fykse tveit, Olav Fykse Tveit

Július 24-én a spanyolországi Santiago del Compostela közelében kisiklott egy személyvonat. A szerencsétlenségben hetvennyolcan hunytak el.  Az Egyházak Világtanácsa és az Európai Egyházak Konferenciája vezetői részvétüket fejezték ki.

Magunkat kell megvédenünk Kárpátalján

2013. április 09., címkék: reformátusok lapja, nagy béla, kárpátaljai református, katasztrófa

Felkészülten várják az árvizet Kárpátalján. A református egyház raktárában csónakok, homokzsákok, szivattyúk, generátorok sorakoznak katonás rendben arra az esetre, ha szükség lenne rájuk. A Kárpátaljai Református Egyház beregszászi vámudvarában azonban több segélyszállítmány vesztegel, mert az ukrán hatóságok nem vámkezelik azt.

Robbanás Pusztaszabolcson

2013. január 24., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), katasztrófa

Felrobbant egy családi ház Pusztaszabolcson. A katasztrófában két ember súlyosan megsérült, vályogból készült házuk teljesen romba dőlt, a földdel lett egyenlő, a környező házak tetőszerkezete is megsérült.

Összefogtak a leégett ház újjáépítéséért

2011. október 14., címkék: felújítás, borsod, katasztrófa

Zenés evangelizációs estéket tartottak Szinpetriben szeptember 28-tól október 1-jéig minden nap a református templomban. Az adományokat egy kétgyermekes fiatal házaspár porig égett családi házának újjáépítésére fordítják – olvastam a hírt a gyülekezet honlapján. Szinpetri Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Aggteleki Nemzeti Parkban található, a Jósva-patak mentén. A helyszínre érve egy szép napfényes, meleg, őszi napon csodát láttam. Szinte mindenki összefogott az aprócska ház felépítéséért. Még a fél karját elvesztett István is törte a betont.

Evangélikus istentisztelettel emlékeznek meg a norvég tragédia áldozatairól

2011. július 27., címkék: megemlékezés, terrorizmus, istentisztelet, katasztrófa

A megemlékezésre 2011. július 31-én, vasárnap a 11 órakor kezdődő istentisztelet keretében kerül sor a Bécsi kapu téri evangélikus templomban.

Ima-vasárnap Amerika-szerte a Mexikói-öbölért

2010. augusztus 20., címkék: Ökumené, katasztrófa, ifi, amerikai krisztus egyesült egyháza, ökumené

A Krisztus Egyesült Egyháza (UCC) floridai ifjúsági konferenciája felszólította Amerika összes UCC-egyházát, hogy vasárnap imádkozzanak a Mexikói-öböl térségéért. Ismeretes, hogy ebben a térségben sok súlyos természeti katasztrófa történt, főként az olajszennyeződés jelent igen nagy veszélyt.

EVT nyilatkozat Hirosima és Nagaszaki 65. évfordulóján

2010. augusztus 10., címkék: Ökumené, katasztrófa, egyházak világtanácsa (wcc), megemlékezés, ökumené

  Több mint 55 ezren vettek részt augusztus 6-án, pénteken Hirosimában az évforduló alkalmából rendezett megemlékezéseken. Először fordult elő, hogy az Egyesült Államokból hivatalos küldöttség érkezett a japán városba és az ENSZ főtitkára is jelen volt.

Kirill pátriárka felhívása katyini látogatása után az orosz-lengyel megbékélésre

2010. június 08., címkék: Ökumené, katasztrófa, kirill pátriárka, lengyelország, ökumené

Az Orosz Ortodox Egyház feje, Kirill pátriárka katyini látogatása után Moszkvában adott nyilatkozatában felhívott az orosz-lengyel megbékélésre.

Dzięki, Polska! – példa a búcsúvétel méltóságára és a hazaszeretetre

2010. április 21., címkék: Háttér, temetés, katasztrófa, halottak, lengyelország

Két napon át végigkísérhettem a lengyel nép búcsúvételét a szmolenszki repülőgép katasztrófa áldozataitól, a kilencvenhat életét vesztett, tragikus sorsú honfitárstól, s az elnöki házaspártól.

Az EKD elnöke, Nikolaus Schneider kondoleál Lengyelországnak

2010. április 17., címkék: Nagyvilág, nikolaus schneider, katasztrófa, Nikolaus Schneider, német protestáns egyház (ekd)

A feltámadott Úr Jézus Krisztusba vetett hit ad vigasztalást ebben a tragédiában – írta az  EKD elnöke, Nikolaus Schneider protestáns lelkész, a Rajnai Protestáns Egyház prézesze a szmolenszki tragédia miatt gyászoló lengyel néphez küldött üzenetében.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.