Végre megadta Fiát...

2012. december 27., címkék: karácsony 2012, reformátusok lapja, publicisztika, kun andrás nándor

A karácsonyi égbolt tiszta fénnyel ragyog, tündöklését nem homályosíthatja el semmi. Nem mi készítjük az ünnepet, nem rajtunk múlik öröme, világossága. Isten jelenti ki ezt a történetet, ő ajándékoz meg bennünket önmagával: nekünk adta Fiát, hogy magához fordítson, bűnből és halálból kimentsen.

Üdvözítő született ma nektek

2012. december 23., címkék: karácsony 2012, végh tamás

A Biblia arról tudósít, hogy Üdvözítő, Megváltó, Megtartó született az első karácsonyon. Akkor miért kellett Jézus rettenetes kereszthalála? Végh Tamás gondolatai.

Felvállalt minket

2012. december 23., címkék: áhitat, áhítat, karácsony 2012

Isten ember lett, mert közel akar jönni hozzánk. Amilyen szelíden nyúlunk egy újszülötthöz, olyan szelíden közelít Ő is ehhez a világhoz, mert szeret. Ez a valódi karácsony.

Az EVT karácsonyi üzenete

2012. december 23., címkék: egyházak világtanácsa (evt), karácsony 2012, olav fyske tveit

Az Egyházak Világtanácsa főtitkárának, Olav Fykse Tveit-nek karácsonyi üzenete 2012-ben.

Hú, de kicsi vagy!

2012. december 23., címkék: karácsony 2012, bölcskei gusztáv

Megszületik a gyermek, és itt kezdünk el igazán csodálkozni. Így szabadít meg az Isten? Ő a Szabadító? – Bölcskeg Gusztáv a Megváltó érkezéséről.

„Isten szeretet”

2012. december 23., címkék: körlevél, karácsony 2012

Körlevél a Magyarországi Református Egyház minden gyülekezete és intézménye számára.

Isten szeretetének a jele

2012. december 22., címkék: karácsony 2012, karsay eszter

Látjuk mindenütt az ünnep csillogó jeleit, de milyen jelt ad Karácsonykor az Isten? – kérdezi karácsonyra hangoló áhítatában Karsay Eszter református lelkész.

Jézus földi apja

2012. december 21., címkék: zsengellér józsef, karácsony 2012, biblia, károli egyetem (kre)

A karácsonyi történet háttérben meghúzódó figurája, de mégis nagyon fontos szereplője József. Jézus apjaként, családfőként többször ő mozgatja a szálakat, mondja Zsengellér József. A Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi karának dékánjával arról beszélgettünk, mit lehet tudni József személyéről.

Seregek sokaságának ünnepe

2012. december 21., címkék: reformátusok lapja, Abaújszina, géresi róbert, karácsony 2012

Szenteste megtelnek a templomok. Vannak, akik közelről jönnek, és vannak, akik távolról érkeznek haza. Hála ezért az Úrnak – írja áhítatában Géresi Róbert, felvidéki református lelkész, püspökhelyettes.

Karácsonyi üdvözlet Ráckeresztúrról

2012. december 21., címkék: karácsony 2012, ráckeresztúri drogterápiás otthon

Karácsonyt ünnepelni készülnek a ráckeresztúri drogrehabilitációs otthon lakói. Idén más lesz az ünnep, mint eddig. A fiúk beszéltek régi karácsonyaikról és arról, mit várnak az idei ünneptől, amikor jelenlegi kliensek és öregfiúk együtt ünneplik majd Jézus, az áldott orvos, a Szabadító születését.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.