Nikolaus Schneider élőben kommentálja a Németország-Ghána világbajnoki mérkőzést

2010. június 23., címkék: nikolaus schneider, foci vb, Nikolaus Schneider, Háttér, német protestáns egyház (ekd)

A feszültség nő: vajon nyer-e  a német válogatott szerda este, ezzel biztosan továbbjutva a világbajnokság következő fordulójába? A fociláz a Német Protestáns Egyház (EKD) elnökét is utolérte: Nikolaus Schneider prézesz a német válogatott játékát fogja élőben kommentálni az interneten, ami fél 9-től lesz hallható a www.evangelisch.de honlapon.

„A játék a mennyország egyik ablaka”

2010. június 22., címkék: sport, foci vb, steinbach józsef, Háttér, bölcskei gusztáv

Bölcskei Gusztáv a református világcsalád Grand Rapids-i nagygyűlése, Steinbach József dunántúli püspök egyházkerülete legnagyobb rendezvénye miatt kevésbé tudja figyelni a most zajló futball-világbajnokság első felét, de mindkettejüket foglalkoztatja az esemény. A dél-afrikai torna kapcsán Bölcskei Gusztáv beszélt a góljaik után imádkozó futballistákról, Steinbach József pedig arról is szólt, milyen szerepet játszik az ő életében a sport.

„Istennel erős csapat vagyunk” – ifjúsági imakönyv a foci vb-re

2010. március 25., címkék: Nagyvilág, ima, foci vb, német protestáns egyház (ekd)

Sokak számára az idei nyár legfőbb attrakciója és élménye a foci világbajnokság lesz. A Német Futball Szövetség a dél-afrikai hatalmas eseményre még ifjúsági imakönyvet is kiad.

A remény kerek, mint a foci

2010. március 10., címkék: Nagyvilág, német protestáns egyház (ekd), foci vb, alternatív egyházi alkalmak, sport

A német gyülekezetek a foci vb idejére nyilvános kivetítőket használnak és istentisztelet mellett, illetve azon kívül épületeikbe várják a foci-rajongókat.

Ima a foci VB-ért

2010. február 03., címkék: ima, Ökumené, foci vb, dél-afrika, ökumenéIdén június–júliusban Dél-Afrikában rendezik meg a Labdarúgó Világbajnokságot. A dél-afrikai katolikus püspöki konferencia imát tett közzé a VB eredményes, békés megrendezése érdekében. Ezt már több nyelvre is lefordították, most magyarul is olvasható.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.