Csodákra képes

2017. május 07., címkék: könyvajánló, cseri kálmán

A huszadik század egyik legártalmasabb folyamata az volt, hogy az emberek – köztük a hívők is nagy tömegekben – elhitték: az imádságnak nincs ereje, nincs jelentősége, nincs hatása. Ezzel párhuzamosan egyre inkább eltűnt az imádság életeket mentő, csodákat eredményező formája, pedig ahogy a közelmúltban elhunyt Cseri Kálmán református lelkipásztor egyik utolsó könyvében, a Sorsfordító imádságokban is olvashatjuk: a helyes ima ma is csodákra képes.

Cseri Kálmán (1939–2017)

2017. február 23., címkék: In memoriam, cseri kálmán, in memoriam, végh tamás, reformátusok lapja

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, én pedig őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni." (Jn 15,5) Cseri Kálmány nyugalmazott református lelkész február 13-án, 77 éves korában – házasságának 49. évében – elhunyt. Temetése március 3-án, pénteken 14.30-kor lesz Budapesten a Farkasréti temetőben. Szolgatársa, Végh Tamás írásával búcsúzunk tőle.

Elhunyt Cseri Kálmán

2017. február 13., címkék: In memoriam, cseri kálmán, in memoriam

Életének hetvennyolcadik évében, február 13-án megtért Teremtőjéhez Cseri Kálmán nyugalmazott református lelkipásztor. Temetése március 3-án 14.30-kor lesz Budapesten, a Farkasréti temetőben.

„Tiszteletbeli doktor" címet kapott Cseri Kálmán

2017. február 08., címkék: cseri kálmán, károli gáspár református egyetem

A Károli Gáspár Református Egyetem odaítélte a „Tiszteletbeli doktor" (Dr. h.c.) kitüntető címet Cseri Kálmán református lelkipásztornak több évtizedes, a Magyar Református Egyház életében meghatározó igehirdetői szolgálatáért és a megjelent igehirdetés-köteteinek elismeréseként.

Lelki karbantartás lelkészeknek

2013. április 09., címkék: csendeshét, reformátusok lapja, cseri kálmán

Ige melletti elcsendesedésre és őszinte beszélgetésekre lesz lehetősége a résztvevőknek a Kecskemét melletti Emmaus-házban áldozócsütörtök előtti héten. Az országos lelkészi csendeshétről Cseri Kálmán lelkipásztorral beszélgettünk.

Nem vagyunk keresztyén Superman-ek

2012. március 21., címkék: horváth gergely, cseri kálmán, pasaréti egyházközség, zene

„Ne öntsük ki az ördöggel együtt az embert” – mondja Horváth Gergely, MR2-Petőfi Rádió popzenei műsorvezetője. A gyakorló reformátussal a popról, a keresztyén zenéről és médiáról, az egyház jövőjéről is beszélgettünk.

Alapok - falak - kapuk

2012. március 01., címkék: cseri kálmán, evangelizáció, tiszántúli egyházkerület, evangélizáció

Evangelizációs hetet szervez a debreceni és a hajdúvidéki egyházmegye. Március 19-étől 25-éig minden este Cseri Kálmán református lelkipásztor hirdet Igét.

A Kegyelem harmatja

2011. november 08., címkék: cseri kálmán, harmat kiadó, könyvbemutató

Megjelent Cseri Kálmán református lelkész legújabb kötete, A kegyelem harmatja.  A szerző az év minden napjára lelki elemózsiával szolgál.

„Reformáció-megújulásunk” – nyírségi evangelizáció

2011. október 16., címkék: evangelizáció, Reformáció hónapja, nyírségi egyházmegye, európa rádió, cseri kálmán, reformáció hónapja, evangélizáció

 Egyházmegyei evangelizációs hetet szerveznek a Nyírségben 2011. október 17-től 22-ig "Reformáció-megújulásunk" címmel.

Lelki Oázis Hétvége és evangelizáció Pestújhelyen

2011. augusztus 26., címkék: evangelizáció, cseri kálmán, budapest-pestújhely, evangélizáció

Nt. Cseri Kálmán nyugalmazott református lelkipásztor evangelizál 2011. szeptember 8. és 10. között, minden este 18 órai kezdettel a Budapesten, a Pestújhely-Újpalotai Református Egyházközség Sztárai Mihály téri templomában, melyre szeretettel hívnak és várnak minden érdeklődőt.

Jézus újra eljön! - beszélgetés Cseri Kálmánnal

2010. december 21., címkék: misszió, cseri kálmán, evangélizációs hét

A Csongori Szenvedélybetegeket Mentő Misszió hitmélyítő hetén szolgált nemrég Cseri Kálmán, a budapesti pasaréti gyülekezet nyugalmazott lelkésze.

Hitébresztő alkalmak Óbudán

2010. november 22., címkék: cseri kálmán, advent, igehirdetés

Hitébresztő, hitmélyítő alkalmakat tartanak Óbudán a Református Gyülekezeti házban november 25-től 27-ig. Az evangélizációs sorozat záró alkalmán Cseri Kálmán hirdet igét.

Élő rádióközvetítés Szarvasról

2010. szeptember 23., címkék: Hírek, szarvas, evangélizációs hét, cseri kálmán

"Megváltoztatható-e az ember?" címmel tart Biblia sorozatot Cseri Kálmán arról, hogyan változott meg Péter Jézus mellett. Az előadásokat az Európa Rádió közvetíti.

Megváltoztatható az ember? – bibliai sorozat Szarvason

2010. szeptember 15., címkék: cseri kálmán, Gyülekezeti hírek, evangélizációs hét, szarvas

A református templomban minden hétköznap délután a bibliai példán keresztül arról lesz szó, hogy hogyan változott meg Péter Jézus mellett.

„Mi csak Tereád tekintünk!” - Ünnepi Istentisztelet a XIII. Zsinat első ülésszakán

2009. március 03., címkék: zsinat, cseri kálmán, Hírek

A ciklusnyitó zsinat ünnepi úrvacsorás Istentisztelettel kezdődött, amelyen Cseri Kálmán református lelkész hirdetett igét. „ Nincs erőnk ezzel a nagy tömeggel szemben, amely ellenünk támad.” – idézte az ószövetségi Jozafátot, párhuzamot vonva a mai világgal, amikor szintén számtalan veszély leselkedik a tiszta Isten hitre. Ma is támadás ér mindent, ami érték: többen halnak meg, mint születnek, több a válás, mint a házasság, egymillió alkoholista tengődik az országban, nem számít bűnnek a hazugság, a csalás, a lopás és minden második embert fenyeget a veszély, hogy elveszíti munkahelyét… Cseri Kálmán hozzátette: veszélyben van a magyar nép, a vallás és református egyház is. „ Mi csak Tereád tekintünk” – idézte ismét Jozafátot, kiemelve ebben a nehéz helyzetben ezt kell tennünk nekünk is. Csak az győzhet ugyanis a sötétség erői felett, aki Isten fegyverzetében harcol, de a győzelmet soha nem magának tulajdonítja.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.