Irodalom határok nélkül

2016. június 02., címkék: baár madas gimnázium, petőfi irodalmi verseny, ifi

A „Kinyílik a világ” Alapítvány már több, mint egy évtizede minden évben megszervezi a Petőfi Sándor Irodalmi Versenyt, melyre határon túlról nevezhetnek a versenyzők.  A május végi döntőnek idén is a Baár-Madas Református Gimnázium adott otthont.

Minden megfordult

2015. szeptember 01., címkék: szabó istván, balog zoltán, bibó istván, évforduló, tombor lászló, baár madas gimnázium, hálaadó istentiszetelet

A keresztyén hitet és az önálló kritikus gondolkodás képességét együtt, egyszerre és egymással összekapcsolva akarták nevelni diákjaikban a Baár-Madas Református Gimnázium újraindítói huszonöt évvel ezelőtt. A rendszerváltás utáni iskola-alapító igazgató, Bibó István szerint az összekapcsolás nem lehetetlen, de a hozzá vezető út nagyon keskeny. Hálaadó istentisztelettel emlékeztek az elmúlt negyedszázadra az országban elsőként újraindult református gimnáziumban.

Magyar református fiatalok sikere az európai erdőismereti versenyen

2011. október 06., címkék: baár madas gimnázium

A Magyarországot képviselő Baár–Madas Református Gimnázium diákjai nyerték a Fiatalok Európa Erdeiben  (Young People in European Forests) elnevezésű nemzetközi tanulmányi versenyt Lengyelországban.

„Szeretnénk hozzátenni valamit a magyar közoktatás sikeréhez”

2011. szeptember 14., címkék: tombor lászló, interjú, reformátusok lapja, tehetséggondozás, baár madas gimnázium

A budapesti Baár-Madas Református Gimnáziumban szep­tember végétől regionális hatókörű tehetséggondozó-köröket indítanak matematikából az általános iskolák ötödikes tanulói, biológiából és magyar nyelvből az általános iskolák hetedikes diákjai számára. A Baár-Madas igazgatójával a református tehetséggondozásról és a közeljövőben induló programról beszélgettünk.

Elhunyt dr. Héder Jánosné Váróczi Piroska

2011. március 21., címkék: In memoriam, református oktatás, baár madas gimnázium, in memoriam

Az Imre Sándor díjas aranydiplomás pedagógus, a Baár-Madas Református Gimnázium volt igazgatóhelyettese 80 éves korában, március 8-án, hosszú betegség után elhunyt.

Nevelőtanári állás a Baár-Madasban

2010. augusztus 04., címkék: pályázat, Pályázat, Hírek, baár madas gimnázium

A budapesti református gimnázium kollégiumi férfi nevelőtanárt keres a következő tanévre.

A Baár-Madas csapata nyert Pannonhalmán!

2010. március 31., címkék: rákóczi szövetség, pannonhalma, Hírek, baár madas gimnázium

A Pannonhalmi Főapátság és a Rákóczi Szövetség az idén kilencedik alkalommal hirdette meg Cultura Nostra címmel történelmi versenyét, amelynek döntője március 27-én volt a Pannonhalmi Főapátságban.

A reformátusok mindig a TOP listán szerepelnek!

2010. február 19., címkék: református énekek cd, Hírek, baár madas gimnázium

Nagy elismerés érte ismét a Magyarországi Református Egyház zenei életét, hiszen a múlt héten a Baár-Madas Református Gimnázum 100. jubileumi hangverseny CD-je a TOP 40 lista előkelő 16. helyét foglalta el, míg a ’Református Énekek 2009' DVD a múlt heti 19. helyről ezen a héten az előkelő 4. pozícióra ugrott a DVD TOP 20 listán, ezzel megelőzve olyan előadókat, mint a Beatles, Elvis Presley vagy Ákos!

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.