Kálvinnal a Nyárád és a Maros mentén

2010. november 02., címkék: nőszövetség, presbiteri szövetség, Hírek, békefy lajos, kálvin jános, Gyülekezeti hírek

Az erdélyi Nyárád és Maros folyó mentén presbiteri, nőszövetségi és istentiszteleti alkalmakon elevenedett meg Kálvin tanítása, és emberi arca.

Kitüntették dr. Békefy Lajost

2010. október 27., címkék: békefy lajos, kitüntetés, börtönmisszió

A nemzeti ünnep alkalmából dr. Békefy Lajos református börtönlelkész,  börtönpasztorológus szakember elismerő kitüntetést vehetett át október 22-én a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán Budapesten.

A fogvatartottak valláserkölcsi nevelését segítő munkafüzet jelent meg

2010. október 14., címkék: börtönmisszió, békefy lajos, kiadvány

A magyar börtönlelkészi szolgálat újraindulásának tizedik évfordulójára jelent meg dr. Békefy Lajos munkája.

Kálvin és a női nem

2010. október 09., címkék: előadássorozatok, békefy lajos

A szekszárdi gyülekezet imatermében október 7-én az érdeklődők előadást hallhattak „Kálvin és a női nem” címmel.

Könyörgés meggyötört hazánkért

2010. március 15., címkék: ima, békefy lajos, HáttérMI ATYÁNK! - Előtted mi mindnyájan, kik a földön lakunk, testvérek vagyunk, mert kezed és Lelked alkotása minden ember, azok is, akik előttünk éltek és utánunk jönnek, s városainkban és falvainkban talán még ugyanabból a vízből isznak, ha a forrásokat meg nem mérgezzük, s nem temetjük be azokat féktelen pazarlással és gátlástalan rablással. Azoknak Atyja, akiket mi nevelünk föl, vagy mások, más értékrend szerint, azoké, akik előttünk 1000 évvel jövőt álmodtak e tájon a kereszt jelében, s fognak még álmodni a történelmi idő végezetéig - érettük és mindnyájunkért, kik alkotásaid vagyunk, s egymásnak fele-barátai bölcs rendelésed szerint, hogy valóban azok is lehessünk, felkiáltunk hozzád: Mi Atyánk!

Meleg szívek hűvösön

2010. március 09., címkék: pálhalma, adomány, békefy lajos, börtönmisszió, Háttér, reformátusok lapja, haiti

Nem mindenki elvetemült és javíthatatlan bűnöző, aki börtönben ül. Ez derült ki nemrég Dunaújváros-Pálhalmán is, ahol a büntetés-végrehajtási intézet női fogvatartottjainak kezdeményezésére, a börtönlelkész és a börtönparancsnok támogatásával gyűjtés indult a haiti földrengés áldozatainak megsegítésére. A rabok az összegyűlt pénzt március 2-án ünnepélyes keretek között adták át a Magyar Vöröskereszt képviselőinek.

„A bűnözőkben megmozdult a lélek s az özvegyasszony két fillérével álltak elő!”

2010. február 03., címkék: Hírek, adománygyűjtés, börtönmisszió, békefy lajos, haiti

Fogvatartottak gyűjtenek a haiti katasztrófa károsultjainak a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben. Békefy Lajos, aki börtönlelkészként szolgál az intézetben, megmutatta a raboknak a Haiti népért szóló imádságot és együtt fohászkodott velük.

Az elítélt is ember - erre is felhívták a figyelmet a nemzetközi börtönlelkész kongresszuson

2009. szeptember 28., címkék: Hírek, börtönmisszió, békefy lajos

A büntetőjog nem veszi tekintetbe az embert, tárgya csupán a bűnelkövető.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.