Zsoltár- és népdaléneklő verseny

2012. november 28., szerda

Dr. Szenczi Árpád, a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara dékánjának köszöntésével, a 150. zsoltár eléneklésével és Katona Viktornak, a Soli Deo Gloria (SDG) elnökének a Zsolt 147,11-hez fűzött magyarázatával kezdődött az SDG tizenkilencedik zsoltár- és népdaléneklő versenye. November 24-én tíz református iskolánkból közel hatvan diák érkezett Nagykőrösre, hogy bemutassa énektudását.

A zsűri elnöke Veres Györgyné Petrőcz Mária a zsoltárok tartalmuk által meghatározott sajátos karakterére és a népdaloktól eltérő, hajlítás, díszítés nélküli előadásukra hívta fel a figyelmet a verseny végén. A zsűri további két tagja közül Hargita Péter a csoportok teljesítményét emelte ki, Lázár Enikő pedig a népdalok tájegység szerinti sajátosságaira hívta fel a versenyzők figyelmét, amelyek nem mind illenek egymáshoz.

Csoportos kategóriában a Sárospataki Református Általános Iskola csoportja – Kállai Noémi, Tamás Ilka, Pándy-Szekeres Ráchel Julianna, Lingvai Réka, Szécsi Tamara, Vajóczki Virág, Szilágyi Zsófia Kincső – szerepelt a legeredményesebben. Egyéni kategóriában különdíjban részesült Vajda Eszter (Baár-Madas), Bolfán Janka (Lónyay), kiemelkedő zsoltártudásáért pedig Bubonyi Andrea (Miskolc). Első helyezést Tamás Janka (Sárospatak) és Bíró Szabina Fanni (Mezőtúr) értek el, második Sipos Anna (Szentendre) lett, míg a harmadik helyen Forrai Fanni (Hódmezővásárhely) végzett.

A helyezettek a Kálvin Kiadó könyvjutalmát vehették át a verseny végén.

K. V.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.