Védőháló rászoruló fiataloknak

2014. november 24., hétfő

Tovább bővült a Magyar Református Gyermekvédelmi Szolgálat Nevelőszülői Hálózata. Miskolcon újabb húsz szakember tett fogadalmat arról, hogy rászoruló gyermekekről szeretne gondoskodni. A hálózat 2009-es indulása óta folyamatosan emelkedik a nevelőszülők száma, akik országosan eddig mintegy ezer fiatalt fogadtak be családjaikba.

Hálaadó istentisztelettel egybekötött ünnepségen fogadták be a Nevelőszülői Hálózat legújabb tagjait a vasgyári református templomban, november 16-án. Az ellátásba most bekapcsolódók hosszas előkészületek után vehették át a szolgálatra feljogosító iratokat Fábián Ildikótól, a hálózat vezetőjétől. A tanúsítványok kézhezvétele elengedhetetlen állomása a nevelőszülővé válásnak, hiszen csak ezek birtokában kaphatják meg a gyermekfogadáshoz szükséges engedélyeket és kezdhetik el az önkéntesen vállalt, egyáltalán nem könnyű szolgálatot.

A nevelőszülők az ünnepi eseményen megfogadták, hogy a gyermekvédelmi szakellátásban felelősségteljes szerepet vállalva szerető otthont biztosítanak a szükséget szenvedő gyerekeknek. Szolgálatukat a Református Egyház kötelékeiben végzik, ellátottaikat a hitben járásra, a keresztyén szemlélet kialakítására nevelik. Antal Mariann vasgyári lelkész igei buzdításában azt kérte, hogy Jézushoz hasonlóan szeretettel tanítsák a gyerekeket és mutassanak példát az Istennel való kapcsolatban.

A tudósítás a Tiszáninneni Református Egyházkerület honlapján folytatódik.

Szerző: Kojsza Péter, forrás: tirek.hu

Istent keresem

Lk 22,7–38

„És vette a kenyeret, hálát adott, megtörte, és e szavakkal adta nekik:” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink