Utrechti konferencia a holland királynővel

2010. január 09., szombat

altMár most erőteljes előkészületek folynak azért a konferenciáért, amit a régi holland református egyetemi városban, Utrechtben tartanak majd január második felében.

 

„A szabadság összeköt minket” – ez lesz a témája annak a vallásközi konferenciának, amit a régi holland református egyetemen, Utrechtben tartanak meg. Az összes hollandiai vallás és felekezet képviselője ott lesz a találkozón, melyen egymás elhordozásának és respektálásának, tiszteletben tartásának a kérdéseivel foglalkoznak majd a résztvevők. A vallási és egyházi képviselők között a keresztyén felekezetek mellett ott lesznek a buddhizmus, a hinduizmus, az iszlám, a zsidóság és a különböző humanista irányzatok vezetői is. A konferencián kerekasztal beszélgetésre is sor kerül, melyen többek között részt vesz a holland igazságügyi miniszter, Hirsch Ballin és a város polgármestere, Jorritsma van Almere is. (refdag.nl – 2010-01-08 - dr. békefy – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.