Megújulnak a protestáns weboldalak Svájcban

2010. november 10., szerda

A svájci keresztyének internetes honlapja, a livenet.ch és a Jesus.ch megújult lendülettel és kiterjesztett tartalmi kínálattal lepte meg olvasóit.

A svájci keresztyének internetes honlapja, a livenet.ch és a Jesus.ch megújult lendülettel és kiterjesztett tartalmi kínálattal lepte meg a világhálón barangoló keresztyéneket.

altA weboldalak koncepciójának közreadásakor ismertté vált, hogy a két, nagy látogatottságú, keresztyén tartalmakat közvetítő oldal valójában jól kiegészíti egymást. A livenet.ch alapszíneként a kék és a fehér maradt meg, de top-modern témákat gazdag képkínálattal ad közre. Video-portál is található az oldalon, amiben már több ezer keresztyén témájú videó található, nézhető meg vagy tölthető le. A livenet.ch továbbra is az elkötelezett keresztyének internetes lapja. – A jesus.ch hű maradt vizuális megjelenésében a meleg felületi színekhez, a fejléc nagy fotókkal és bibliai versekkel érzelmileg akarja megragadni a látogatót. Mindkét lap új szolgáltatása: az ún. cikk-szolgálatban mód nyílik az írások értékelésére, kommentálására. Lehetőség van arra, hogy egyéni anyagokat is feltöltsön bárki, fotókat, blogokat, címeket. Új ágendát, istentiszteleti rendtartást is találnak az érdeklődők, sőt társkereső szolgálat is nyílt. A Jesus.ch oldalon klikkelgetve fedezhetjük fel, hogy a Svájci Protestáns Egyházszövetség (SEK) is új formájú információs felülettel jelentkezett. Elérhetősége: www.sek.ch – A szervezet leírásán túl az egyházi kapcsolatokról, a teológia és etika aktuális témáiról, illetve a médiákról kapunk híreket, tartalmas írásokat. A teológiai és etikai témák között valóban fajsúlyos kérdések szerepelnek: az öngyilkosság, a pénzügyi stabilitás, a zsidó-keresztyén párbeszéd, az interkantonális szolidaritás, az új református hitvallásalkotás aktuális állapota és kérdései. (livenet.ch – jesus.ch – sek.ch – 2010-11-10- dr. békefy-röhrig klaudia – reformatus.hu)

 

 

Istent keresem

1Móz 24,28–67

„Az Úrtól indult el ez a dolog… Legyen urad fiának a felesége, ahogyan elvégezte az Úr” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink