Újszövetség magazinformátumban

2010. május 14., péntek

Új bibliafordítások sok nyelven készülnek, de hogy új optikai formátumban jelenjék meg az örömhír, az nem mindennapos esemény. Most erre került sor Németországban.

A különleges kiadvány ötlete Oliver Wurm újságírótól származik. Egyik utazása során belelapozott egy „úti Bibliába”, s nem tetszett neki. Andreas Volleritsch művészeti igazgaóval 500 munkaórát fordítottak arra, hogy elkészítsék a Magazin-Bibliát. Az eredmény meggyőzte a Katolikus Bibliatársulat vezetőit is. Az újszerű kiadványban a fontos bibliai Igéket nem a szokott félkövér nyomatással emelik ki, hanem különböző betűtípusokkal és háttérszínekkel. Az egyes evangéliumokat, leveleket „szélesvásznú”, teljes oldalszélességű színes Jézus-filmrészletek vezetik be. A magazinformátumú Újszövetség 244 oldalon jelent meg, ára 9,20 euró. (jesus.de – 2010-05-14 – dr. békefy-röhrig klaudia – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.