Történelmet írunk

2010. június 02., szerda

altJúniusban, Grand Rapidsben létrejött a Református Egyházak Világközössége (REV), amely 80 millió református keresztyént képvisel majd. A nagygyűlés központi témáját alkotó bibliatanulmányok magyarul is olvashatóak.

2010 a református egység éve. Júniusban, az egyesült államokbeli Grand Rapidsben jön létre a Református Egyházak Világközössége (REV), amely világszerte 80 millió református keresztyént képvisel majd. A nagygyűlés központi témáját alkotó bibliatanulmányok már magyarul is olvashatóak.

Magyarul is elkészült az az öt bibliatanulmányt tartalmazó füzet, melyet a 2010. június 18–28. között Grand Rapidsben a világ minden részéről összesereglő református nagycsalád több mint ezer képviselője reggeli áhítatain használ majd.

A Református Világszövetség (RVSZ) és a Református Ökumenikus Tanács (RÖT) egyesülésével új szervezet jön létre, a világszerte 80 millió református keresztyént képviselő Református Egyházak Világközössége (REV).

Az egyesülő nagygyűlésnek, ahol az új református szervezetet életre hívják, az a michigani város ad otthont, ahol az RVSZ-hez és a RÖT-hoz tartozó egyházak hosszú idő óta hirdetik közösen Jézus Krisztus evangéliumát és működnek együtt az embertársaik javát szolgáló missziói munkában.

A nagygyűlés központi témája „a Lélek egysége a békesség kötelékével” (Efézusi levél 4,3). Ez a téma lesz a vezérfonal a delegátusok számára, amikor Isten közösségre (communióra, az egyház egységére), valamint igazságosságra hívó szaváról a következő kilenc téma mentén elmélkednek:

- református identitás, teológia és közösség
- keresztyén egység és ökumenikus elkötelezettség
- igazságosság a gazdaságban és a környezetben
- az istentisztelet megújulása és lelkiség
- a vezetők fejlesztése és képzése
- a nemek közötti igazságosság
- a fiatalok meghatalmazása
- misszió
- béke és megbékélés

A Grand Rapids-i Kálvin Kollégiumban több mint ezer delegált, vendég, önkéntes és stábtag jön össze. A nők és a fiatalok külön találkozót tartanak még a nagygyűlés előtt. A füzetet a résztvevők öt napon át áhítatok alkalmával használják majd. De a bibliatanulmányokat a nagygyűlésre készülve világszerte olvashatják majd az RVSZ és a RÖT gyülekezetei, hogy egyházuk delegátusainak felkészülését imádságban hordozzák.

A bibliatanulmányok innen letölthetőek PDF formátumban

A Református Egyházak Világközösségének honlapja

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.