Táborozott a KRISZ

2015. augusztus 13., csütörtök

Hetedik alkalommal szervezte meg nyári ifjúsági táborát augusztus 2. és 8. között a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet (KRISZ). A szervezet évente megrendezésre kerülő egyhetes tábora 16 éven felülieknek szól.

Az eddigi évektől eltérően a három helyszínes párhuzamos tábort idén egy helyszínen rendezték meg, a Nagyberegi Református Líceum falai között. Az alkalomra közel száz fiatal jelentkezett, ami valamelyest tanúskodik az országunkban jelenleg uralkodó nehéz léthelyzetről is, hiszen a szervezők is nagyobb létszámban reménykedtek. Sipos József, a KRISZ elnöke a Kárpátalja hetilapnak elmondta: „Sajnos, az országban „dúló" gazdasági helyzet a rendezvényeinkre is rányomja bélyegét, több tucat fiatal írt interneten, hogy nagyon szívesen itt lennének velünk. A többsége a fiataloknak valahol külföldön dolgozik, egyre többen kénytelenek az országon kívül munkát vállalni, és ez ellen mi sem tehetünk semmit."

A szervezők célja a hitébresztés (megtérésre hívás) és hitmélyítés egyszerre, az év témája mentén, valamint a közösségépítés és -formálás, szolgálati lehetőségek és kreatív időtöltés biztosítása. A hét folyamán előadások által, kiscsoportos beszélgetések alkalmával igyekeztek a résztvevők elmélyülni az adott témában. Az idei hét témája a Hit újratöltve volt. A programok sokszínűek és változatosak voltak, reggelente különböző típusú – klasszikus, zenés, irodalmi, csak csajok, csak fiúk – áhítatokkal kezdhették a napot a résztvevők. Ezt követően délelőtt és délután előadásokat hallgathattak, amelyeket kiscsoportos beszélgetések követtek. Előadást tartott többek között Héder János, Barta Ferenc, ifj. Pocsai Sándor, Homoki Gyula, Bernát Tamás. Esténként az evangelizációs alkalmakat Maksai Attila beregszászi lelkipásztor tartotta. Az esti igehirdetések az Ószövetségből ismert Ábrahám életéről, bukásairól, nehézségeiről és felemelkedéséről szóltak. A hit útja igazán küzdelmes út, melyen sokszor saját magunkkal kell megküzdenünk. Ábrahám élete megfelelő tükröt állít mindannyiunk elé. Az idei táborban a dicsőítéseknél a Kárpátalján és határain túl is ismert Trinitas Band szolgált.

Természetesen nemcsak kötött programok voltak a héten, a résztvevőknek számos lehetőségük volt a kikapcsolódásra, az ismerkedésre, a felszabadult, örömteli együttlétre. Mindezekben különböző játékok, irodalmi foglalkozások, chatszoba, dicsőítés, teázó, TeSóblog volt a segítségükre. A délutáni időben strandolási és kirándulási lehetőségek is voltak. Utolsó este tábortűzre is sor került, valamint kinti dicsőítésre. Emellett lehetőség volt lelki beszélgetésekre és közös imai alkalmakra is.

Forrás: karpataljalap.net 

Kép: facebook.com/kriszkriszkozosseg

A Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet honlapján Újratöltés címmel személyes hangú beszámoló olvasható.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.