SOULító – Kortárs segítők a Károlin

2014. február 13., csütörtök

A Károli Gáspár Református Egyetemen is szárnyra kaptak a Kortárs Segítők! Pszichológus, mentálhigiéné és teológia szakos hallgatók fogtak össze, hogy egyetemista társaik jobban érezzék magukat a bőrükben.

A különböző korosztályból összegyűlt önkéntesek - akik választott szakmájukban is mások segítése mellett kötelezték el magukat - Dr. Majláth Nóra pszichológus felkészítésével váltak SOULítós diákokká, alkalmassá a hozzájuk fordulókkal való segítő beszélgetésekre. Kortárs segítőként a KRE BTK Diáktanácsadójában végzik tevékenységüket, amelyet Dr. Komlósi Piroska tanárnő koordinál.

A Károlis hallgatók által ingyenesen igénybe vehető szolgáltatás komoly terheket vehet le az életvezetésükben dilemmákkal, nehézségekkel küzdő vagy bizonytalan, szorongó hallgatók válláról. A bizalommal teli közegben az empatikus meghallgatás és segítő beszélgetés megkönnyebbülést, új felismeréseket, korábban nem létező megoldásokat eredményezhet, és támogatást nyújthat az
elveszített lelki egyensúly visszaszerzéséhez.

A szigorú titoktartás mellett zajló egyéni beszélgetések csak az egyik formáját képezik a SOULító önkéntes tevékenységének. Emellett februártól csoportos készségfejlesztő, kommunikációs és stresszoldó tréningeket ajánlanak, valamint filmklubba invitálják az érdeklődőket.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.