Soltész Miklós felel az egyházi kapcsolatokért

2014. június 23., hétfő

Június közepétől az Emberi Erőforrás Minisztériumában működő egyházi, civil és nemzetiségi ügyekért felelős államtitkárság vezetője Soltész Miklós lesz. Elődje, Hölvényi György európai parlamenti mandátumot nyert el a májusi választásokon.

Soltész Miklós neve nem lehet ismeretlen az államügyeket, politikát figyelemmel kísérők számára: az elmúlt négy évben a szociális és családügyekért felelt államtitkári rangban.

Az egyházügyek új kormányzati felelőse 1963-ban született Budapesten. A Piarista Gimnáziumban végzett, majd az Ybl Miklós Építőipari Műszaki Főiskola szerzett városgazdász üzemmérnöki diplomát.

1996-tól érkezett a politika közelébe, amikor a Budapest V. kerületi alpolgármester személyi titkára lett. 1997-ben már a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség budapesti alelnöke, egy évvel később pedig első választott tisztségeit szerzi meg: Budajenő önkormányzatának képviselője, valamint a Fővárosi közgyűlésben is tag lesz. Önkormányzati munkája gyorsan véget ért, de azért, mert 2000-ben a Közlekedési és Vízügyi Minisztérium miniszteri kabinetfőnöke lett.

2002-ben lesz először az Országgyűlés tagja, 2006-ban, és 2010-ben is bejutott a parlamentbe, mindannyiszor listás helyen és a Kereszténydemokrata Néppárt soraiban. Mindeközben visszatért egy időre az önkormányzati színtérre is: 2002-ben Budajenő polgármestere lett, ebből a pozíciójából 2005-ben távozott.

Reformatus.hu

Istent keresem

2Móz 34,29–35

„…leplet tett Mózes az arcára” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink