Skót előkészületek "Edinburgh 2010"-re

2010. április 30., péntek

altJúnius 2–6. között látja vendégül a Skót Egyház a világ minden részéről érkező 300 delegátust az Edinburgh 2010-es konferenciára, mely hálát ad a világmissziói szervezet 100 évvel ezelőtti indulásáért, és meghatározza a 21. századi teendőket.

A jubileumi világgyűlésnek a főtémája ez lesz: „Bizonyságtétel Krisztusról – ma”. A legmagasabb szintű missziói konferenciának az edinburghi egyetem új kollégiuma ad helyet, ahol 30 féle nemzetközi egyház és missziói szervezet képviselői vitatják meg a főtémát, közöttük protestánsok, római katolikusok, ortodoxok, pünkösdiek, evangélikálok. Az 1910-es első világkonferencia óta jelentős szerepet töltött be a világmisszió az egyházak és a világ életében. 2007 óta néhány száz teológus dolgozott azon szerte a világon, hogy a 21. századi keresztyén misszió legfontosabb feladatait és módszereit meghatározzák. Dr. Kirsteen Kim tanulmányi koordinátor szerint az Edinburgh 2010-nek két fontos fő feladata lesz: 1. informálódni és informálni a jövőbeni missziói gyakorlatról, és 2. további missziói tanulmányok, módszerek létrehozásának az ösztönzése. A nemzetközi projekt pontosabb előkészítése céljából Skóciában évek óta együtt dolgoznak a baptisták, a Skót Egyház képviselői, a kongregacionalisták, a metodisták, a római katolikusok, az üdvhadseregesek, az episzkopalisták, a szabadegyháziak, a reformátusok, és az Evangéliumi Alliansz tagjai. Áprilisban többször is egyeztettek erről Stephen Smyth vezetésével. A záró istentiszteleten, június 6-án a yorki anglikán érsek, Dr. John Sentamu prédikál majd. (churchofscotland.org.uk – 2010-04-27 – dr. békefy-röhrig klaudia – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.