Sikerrel zárult az MRSZ aukciója

2010. október 30., szombat

altHagyományteremtő céllal rendezte meg első jótékonysági aukcióját október 29-én az MRSZ, melyen több mint 800 000 forint gyűlt össze.

Hagyományteremtő céllal rendezte meg első jótékonysági aukcióját október 29-én a Magyar Református Szeretetszolgálat. Festményeket, szobrokat, kerámiákat, régiségeket, illetve borokat ajánlottak fel különböző magánszemélyek és galériák. Az aukció darabjai között számos Kossuth-, Munkácsy-, Csokonai- és Holló László díjas alkotó műve is szerepelt. 

Schmittné Makray Kalalin

Schmittné Makray Kalalin, a rendezvény fővédnöke köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy az emberi lény alaptulajdonsága az, hogy szeret adni.

„Akik az aukcióra felajánlásokat adtak, a szívüket adták a jó ügyért. Jó tudnunk, hogy kiváltság adni. Azt kívánom, hogy minél többen érezzék meg, hogy jobb adni” – mondta Pál Sándor a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke.

Köntös László

Köntös László, a Dunántúli Református Egyházkerület főjegyzője azt emelte ki beszédében, hogy akkor válunk igazán emberré, ha részt vállalunk mások szenvedésében. "Ez jó alkalom erre, hiszen az aukció bevételét az iszapkárosult területen élő gyermekek megsegítésére fordítja a szeretetszolgálat" – tette hozzá a főjegyző.

Az aukció darabjai között számos Kossuth-, Munkácsy-, Csokonai- és Holló László díjas alkotó műve is szerepelt

Az Éden zenekar fellépése után kezdődött az árverés, melyen 44 tételt vittek haza a licitálók. Összesen több mint 800 000 forint gyűlt össze az aukción.  Azokat a műtárgyakat, amelyeket most nem vittek el, a szervezők Debrecenben kiállítják és a későbbiekben lehetőséget adnak a megvásárlásukra.

Gilicze Réka

Fotó: Kalocsai Richárd

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.