Sárospataki Presbiteri Népfőiskola

2013. július 03., szerda

A Sárospataki Református Presbiteri és Gyülekezeti-munkás Népfőiskola 2013 szeptemberében új évfolyamot indít. Az idei évtől a képzés egyszerűbb, 1 éves formában történik.

A Népfőiskola célja, hogy segítsen felkészülni a gondnoki, presbiteri tisztséggel járó feladatok, illetve a gyülekezetben vállalt szolgálatok áldott betöltésére. Az Népfőiskola reménysége, hogy Isten Igéjének, hitvallásainknak, egyházunk történelmének mélyebb megismerése, a gyakorlati szolgálatok megbeszélése, segíthet eligazodni egyéni életünk kérdéseiben és helytállni Istentől nyert feladataink elvégzésében.

A jelentkezésnek nem feltétele az érettségi megléte, és a gyülekezetek semmilyen külön tisztséget nem viselő női és férfi tagjait is szeretettel várják. Fontosabb ezeknél az Istennek tetsző életre és az őt dicsőítő szolgálatra való belső elkötelezettség.

A tanfolyam az év során 6 hétvégi konzultációt tartalmaz. Ezeket pénteken délután 5 órától szombat kora délutánig tartjuk havi egy-egy alkalommal.

Szeretettel hívjuk és várjuk mindazokat, akik úgy látják, ezek az alkalmak áldásul lehetnek Istentől nyert küldetésük betöltésében.

Jelentkezni 2013. augusztus 17-ig lehet írásban az Akadémia által kiadott jelentkezési lapon.

(Letölthető a Sárospataki Református Teológiai Akadémia www.srta.hu honlapjának Szakok, képzések/Presbiteri népfőiskola menüpontja alatt.)

További információ a Népfőiskoláról a kapcsolódó letöltéseknél található

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.