Rotterdam új református templomot kap

2010. május 26., szerda

altA város központjában található Pál templom helyén 2012-ben új templomnak kell állnia. Ennek alapkövét nemrég helyezték el a holland városban.

A holland nagyvárosban a régi Pál templom helyén, ami egyben diakóniai központ is, új templomot és református egyházi központot fognak építeni, mégpedig két év alatt. A népnyelven már csak „Gyémánt”-nak nevezett központ alapkőletételére a hétvégén került sor. Az eredeti templomot a Holland Református Egyház 1960-ban építtette, majd a központban elsősorban drogfüggőket gyógyítottak, gondoztak. A gyülekezetnek a 80-as évektől ds. Hans Visser a lelkésze, aki továbbfejlesztette a szolgálatokat, és az egyházi központot is. Az új központban, 6500 négyzetméteren a templom mellett 408 apartman, 500 parkolóhely is helyet kap. A templomi részben szociális kávézó, közösségi termek, gyermekmegőrző, kántori lakás, egyházi iroda, könyvtár, konferenciaterem, rekreációs helyiség, szociális konyha és természetesen kultuszi, istentiszteleti tér is lesz majd. (refdag.nl – 2010-05-26 – dr. békefy-röhrig klaudia – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.