Érmek a III. Óbudai Rehab Atlétikai Kupán

2013. szeptember 18., szerda

Kiválóan szerepeltek a Filadelfia-ház Fogyatékosokat Segítő Református Központ fiataljai a III. Óbudai Rehab Atlétikai Kupán, hiszen egy ezüst- és egy bronzéremmel térhettek haza a versenyről.

Már három héttel a szeptember 12-i kupa előtt megkezdődött a készülődés a versenyekre a Filadelfia-ház fogyatékkal élő fiataljai számára az eredményes szereplés érdekében. És a várva várt siker nem is maradt el, hiszen távolugrásban György Mária szerzett ezüstérmet, míg váltófutásban a Filadelfia-ház csapata a III. helyet kaparintotta meg a középsúlyos értelmi fogyatékosokat foglalkoztató és ellátó budapesti intézményeknek szervezett versenyen.

„Nagyon szeretnek a fiatalok versenyezni, élvezik mind a felkészülést, mind a kupát. Emellett ilyenkor lehetőségük van olimpikonokkal és paralimpikonokkal is találkozni, ezúttal például Tóth Tamás kétszeres paralimpiai ezüstérmes úszóval" – mondta el Inzsöl Éva, a Filadelfia-ház munkatársa.

„Most először harmadikak lettünk, Anya nagyon büszke volt rám – mesélte a csapatban érmet szerző Gulcsik Imre, aki jövőre már aranyat szeretne nyerni. – Számomra azért fontos a sport, mert segít kikapcsolni. De abból a szempontból is nagy szerepe van, hogy az emberek észrevegyék, nem csak arról szól a világ, hogy a négy fal között éljünk, hanem aktívak is lehetünk."

Szöveg és fotó: Református Szeretetszolgálat 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.