Rendkívüli református zsinat a globalizációról Emdenben

2010. június 10., csütörtök

altA Németországi Evangéliumi-Református Egyház június 14-én rendkívüli zsinati ülést tart a globalizáció kérdéséről. A Dél-Afrikai Egyesült Református Egyházzal együtt alakítják ki álláspontjukat, amit a megalakuló új református világközösség elé terjesztenek Grand Rapidsben.

A rendkívüli zsinati ülésen a fizikus és biológus Ernst-Ulrich von Weizsäcker fogja előadásában a központi témát taglalni. A wuppertali „Klíma, Környezet és Energia Intézet” sok éven át volt elnökeként főként arra a kérdésre keresi majd a választ, milyen értékrendet lehet a globalizáció korszakában képviselni. A májusi egyházi napokon Münchenben a professzor előadást tartott több ezres hallgatóság előtt arról, hogyan következett be a déli félteke biológiai sokféleségének és gazdagságának a pusztulása, s az északi félteke gazdasági kihasználása. A rendkívüli zsinat az emdeni Johannes a Lasco Könyvtárban 11 órakor istentisztelettel és úrvacsoraosztással kezdődik, melyen W. Neusel lelkész hirdeti az Igét a Protestáns Fejlesztési Segélyszolgálat képviseletében. (reformiert-info.de – 2010-06-10 – dr. békefy-röhrig klaudia – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.