Református segítség a koszovói rászorulóknak

2013. július 31., szerda

A Magyar Református Szeretetszolgálat Sajtos Szilárd százados, tábori lelkész közreműködésével ismét humanitárius segélyanyagot adott át a Dorcas Aid Hungary és a Történelmi Vitézi Rend a Koszovóba készülő kontingens LT (összekötő) részlegének, mintegy kétszázezer Ft értékben.

A segélyanyag főként a gyerekeket célozza meg, iskolai tanszereket, több száz karkötőt, hajráfot, hajcsatot, nyakláncot, különböző plüss figurákat, női, lányka csizmákat, cipőket tartalmaz.

„A segélyanyag átadásával a célunk Magyarország és a magyar kontingens presztízsének növelése a koszovói térségben, és az ott szolgáló katonáink munkájának támogatása" – mondta el Sajtos Szilárd százados, református tábori lelkész, a gyűjtés szervezője. Több misszióra visszatekintő kapcsolat ez már a Magyar Honvédség Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ szakembereivel, több közös programon vagyunk már túl Koszovóban és Afganisztánban, és reméljük ez a jövőben is folytatódni fog.

Forrás: taborilelkesz.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.