Református orvosok találkoztak Balatonfüreden

2010. április 15., csütörtök

altSzakmai rétegtalálkozók szervezését kezdte el a Dunántúli Református Egyházkerület vezetése. A missziói kezdeményezés célja, hogy az alkalmakon dunántúli református üzletemberek, tanárok, jogászok, polgármesterek ismerhessék meg egymást.

altSzakmai rétegtalálkozók szervezését kezdte el a Dunántúli Református Egyházkerület vezetése. A missziói kezdeményezés célja, hogy az alkalmakon dunántúli református üzletemberek, tanárok, jogászok, polgármesterek ismerhessék meg egymást, és jöjjön létre közöttük testvéri kapcsolat, egymás hite által épüljenek és építsék gyülekezeteiket, és az egész dunántúli református közösséget.

Az első ilyen alakuló találkozón, amely április 13-án volt Balatonfüreden, 19-en vettek részt, minden egyházmegyéből ketten-hárman képviselve szűkebb hazájuk orvostársadalmát. Mint kiderült, a jelenlévő orvosok nagy lelkesedéssel üdvözölték az ötletet, egybehangzó véleményük az volt, hogy nagy szükség lenne ilyen találkozókra. Az is egyöntetűen megfogalmazódott, hogy a dunántúli református orvosoknak szükségük van lelki feltöltődésre, testvéri közösségre, s talán még olyanoknak is, akik eddig még nem feltétlenül ápoltak szoros kapcsolatot egyházunkkal.

A jelenlévők abban állapodtak meg, hogy környezetükben a lelkipásztorok segítségével összegyűjtik a református és az érdeklődő orvosokat, s még az idén ősszel sor kerül egy, akár több száz főt is megszólító találkozóra.

Ez az első találkozó azt bizonyította be, hogy komoly igény van az orvosok között ilyen típusú összejövetelekre és kapcsolatépítésre, s ebben maguk az orvosok készek tevékenyen részt vállalni.

 

Forrás: www.refdunantul.hu (A Dunántúli Református Egyházkerület honlapja)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.