Rajzpályázatot hirdet az új keresztyén gyerekmagazin

2013. augusztus 12., hétfő

A Harmat Kiadó szeptemberben útnak indítja a Family lapcsalád második tagját, a CikCakk gyerekmagazint, mellyel a hat-tíz éves korosztályt kívánja megszólítani.

A harminckét oldalas, kéthavonta megjelenő lap – a Family Családi és párkapcsolati magazinhoz hasonlóan – keresztény értékeket közvetít az olvasói számára. „A CikkCakk magazin magja minden esetben az Isten üzenete, a Biblia tanítása, amely köré úgy építjük fel a cikkeket, hogy a valós élet izgalmas kérdéseire keressünk válaszokat, adjunk iránymutatást" – írja az első szám köszöntőjében Miklya Luzsányi Mónika. A főszerkesztő mellett többek között Cs. Szabó Sándor, Hódi Veronika, Jakab-Szászi Andrea, Széchenyi Rita, Pompor Zoltán, Sípos Edit és Pécsi Rita szólítja majd meg a gyerekeket kéthavonta.

Rovatai a természet- és társadalomtudományokon túl a művészet, hobbi, valamint a sport témákban közölnek cikkeket a korosztály érdeklődési körének megfelelően. A szerkesztők szeretnének olyan lapot készíteni, mely a pedagógusok számára is hasznos eszköz egy-egy problémás kérdés megoldásánál. A gyerekeket pedig humoros feladatok, pályázatok és izgalmas rejtvények várják a CikkCakkban.

Rajzold le a legnagyszerűbb nyári élményedet! – címmel máris pályázatot hirdetett a lap, az A4-es lapra készülő alkotásokat 2013. szeptember 30-ig várják (név, cím, iskola, osztály megjelöléssel) a kiadó címére: Harmat Kiadó, 1519 Budapest, Pf. 477 vagy e-mailben a magazin@cikcakk.hu-ra.

A legszebb rajzokat könyvekkel jutalmazzák és a CikCakk lapjain is bemutatják. A beküldők között egy egész osztályra szóló ingyenes belépőt sorsolnak ki a Seholsziget Élményparkba, mellyel a következő szolgáltatások vehetők igénybe: az Élménypark, Erdei ösvény, Mini állatkert megtekintése, állatsimogatás, labirintus, kosárhinta, csikójátszótér és erdei játszótér használata, élményvonatozás a Tincsi Lokomotívval és lovaglás.

A magazinba már most bele lehet lapozni a CikkCakk weboldalán, de a Harmat kiadó a magazin első, szeptemberi számát – a hitoktatókon keresztül – ingyenesen kívánja eljuttatni az egyházi hitoktatásban részt vevő alsós gyerekek számára, továbbá az összes református, evangélikus és baptista oktatási intézményben tanuló diáknak is.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.