"Isten értünk cselekvő kegyelmes jelenléte formáljon bennünket!" – véget ért a REND

2010. június 28., hétfő

altAz idei REND záróistentiszteletén a megtelt sportcsarnokban dr. Huszár Pál főgondnok köszöntötte a gyülekezetet és hívta a közös, örömteli ünneplésre. Steinbach József püspök igehirdetésében az üdvösségről szólva Isten jelenlétét hangsúlyozta, mely által valóság az ember életében, hogy Isten hallja őt, meghallja őt, meghallgatja őt és megsegíti az embert.

Az idei REND utolsó napja a záróistentisztelettel kezdődött. A megtelt sportcsarnokban dr. Huszár Pál főgondnok köszöntötte a gyülekezetet és hívta a közös, örömteli ünneplésre. Steinbach József püspök igehirdetésében az üdvösségről szólva Isten jelenlétét hangsúlyozta, mely által valóság az ember életében, hogy Isten hallja őt, meghallja őt, meghallgatja őt és megsegíti az embert.

Istennek ez a jelenléte átformálja az emberi kapcsolatokat is, újjászületést, megbékélést hoz az életünkbe. Az igehirdető ezt követően szólt arról, hogy üdvösség ideje, a "kellemetes idő", azaz Isten jelenléte "kellemes", jó jelenlét, melyben öröm van. A REND napjaiban, programjaiban ezt az örömöt lehetett megtapasztalni, jó lenne, ha a hétköznapokban is a keresztyén emberek nem kellemetlen, hanem Krisztus örömében élő, kellemes emberek lennének, hiszen Isten kegyelme által minden okuk megvan az örömre!

Az istentisztelet keretében vette át Imre Bálint a 2012-es REND-et szervező Mezőföldi Egyházmegye esperese a REND zászlóját Lentulai Attilától a Pápai Egyházmegye esperesétől. Az istentisztelet végén Bellai Zoltán főtanácsos mondott köszönetet mindazoknak, akik szervezőként, önkéntesként, segítőként, résztvevőként, gyülekezeti tagként részesei voltak az elmúlt napoknak. Külön köszönetet mondott Lentulai Attila esperesnek és ifj. Márkus Mihálynak a szervezésért. Az istentisztelet perselypénzét az árvízkárosultak javára ajánlotta fel a gyülekezet.

Különösen is széppé és örömtelivé tette az istentiszteletet a REND kórusának szolgálata, valamint Pálúr János orgonaművész játéka. Ő az istentisztelet után koncertet is adott a sportcsarnokban.

Ide kattintva még többet olvashat a REND-ről!

altFigyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.