Protestáns pünkösdi konferencia hatvanezer résztvevővel

2010. május 25., kedd

altA hollandiai Biddinghuizenben idén is megtartották a protestánsok, elsősorban reformátusok pünkösdi konferenciáját, amelyen hatvanezer érdeklődő vett részt.

A londoni Emmanuel Keresztyén Központ elöljárója, Doug Williams volt a vendégszolgálatot végző előadója a pünkösdi konferenciának. Az Ébredés Alapítvány az, amelyik immáron 50 éve szervezi a pünkösdi konferenciát, s erről a jubileumról is megemlékeztek a mostani alkalommal – nyilatkozta a sajtónak Joop Gankema alapítványi igazgató. Idén több menekült is részt vett az alkalmon és a menekültkérdés állt a  konferencia középpontjában. Williams a Szentlélekről tartott előadásában főként a Róma 8-ra építkezett, s kiváltképpen hangsúlyozta: a Szentlélek abban segít, hogy felismerjük és legyőzzük bűneinket. A helyi gyülekezet lelkésze emlékezett meg a szabad zwollei evangélizációk jelentőségéről a személyes hitélet, a gyülekezeti és a nemzeti szintű lelki élet összefüggéseiben. Kees Goedhart, az alapítvány egyik előadója erről a témáról szólt: „Élet a Szentlélek által”. (refdag.nl – 2010-05-25 – dr. békefy-röhrig klaudia – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.