Presbiteri Konferencia Hanván

2010. február 01., hétfő

altA Gömöri Református Egyházmegye presbiteri konferenciát szervez az egyházmegyében szolgáló lelkipásztorok, gondnokok és presbiterek számára 2010. február 13-án Hanván, a református gyülekezet Diakóniai Központjában.

A 10 órakor kezdődő konferencián igehirdetéssel szolgál Fazekas László, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspöke. A református egyház szervezete és szolgálata a XVI. és XVII. században témában dr. Dienes Dénes sárospataki egyháztörténész tart előadást. A krízis és konfesszió, református hitvallás a válságok idején címmel dr. Kádár Zsolt esperes, a Doktorok Kollégiumának titkára beszél. Horváth Pál, volt egyházmegyei gondnok a presbiterek és világi egyháztagok szolgálatát és az egyház fenntartásának kérdését vázolja fel a megjelenteknek. Fekete Vince főgondnok köszöntése és az előadásokkal kapcsolatos kérdések megvitatása után szeretetvendégség várja a konferencia résztvevőit.

A részvételi szándékot a résztvevők legkésőbb február 10-ig jelezzék az Gömöri Református Egyházmegye Esperesi Hivatalában hanvarefegyhaz@freemail.hu címén.

Reformata.sk

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.