Párbeszédben a felekezetekkel

2016. február 11., csütörtök

A vallások közötti párbeszéd fontosságáról, a néppárti frakció vallásügyekért felelős munkacsoportjának munkájáról és a keresztyénüldözés Európai Parlament általi elítéléséről nyilatkozott Hölvényi György európai parlamenti képviselő az evangelikus.hu portálnak.

„A vallásközi párbeszéd nagyon fontos eszköz. Azért fontos, mert nagyon sokaknak politikai meggyőződése, hogy a vallások és felekezetek szerepe a mai társadalomban sokkal fontosabb annál, mint ahogy azt a mai közbeszédben látjuk" – mondta az evangelikus.hu-nak adott interjúban Hölvényi György európai parlamenti képviselő, aki szerint az egyházak tanítása valós segítséget nyújthat a konfliktusok kezelésében, a béketeremtésben.

„Az európai uniós jog alapján, a Lisszaboni Szerződés alapján valljuk, hogy a társadalmi közjóért igenis van felelőssége a vallásoknak" – véli a kereszténydemokrata politikus, akit 2015-ben az Európai Néppárt frakcióján belül több mint húsz éve működő Vallások közötti párbeszéd és vallásügyi munkacsoport társelnökévé választották. 

A munkacsoport olyan témákban segíti a vallási párbeszédet és képviseli a vallási szempontokat, mint a menekültügy, a keresztyénüldözés, a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés. Az Európai Parlament február 4-én fogadta el, hogy népirtásnak minősülnek a vallási kisebbségek elleni rémtettek. „Ez – különösen az ISIS előretörése miatt – óriási eredmény" – mondta a politikus.

A teljes interjút az evangelikus.hu honlapon olvashatják.

Forrás: evangelikus.hu, fotó: Hölvényi György irodája

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.