Országos találkozó felvidéki református pedagógusoknak Miskolcon

2010. március 31., szerda

altA Lévay József Református Gimnázium ad otthont a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház területén működő református iskolák pedagógusai számára első alkalommal megrendezett Országos Református Pedagógustalálkozónak, az "OrRePeTá"-nak április 16-17-én Miskolcon.

A program péntek délután Fazekas László püspök nyitó áhítatával veszi kezdetét, majd az iskolák és pedagógusaik mutatkoznak be röviden. Lesz beszélgetés az egyház másik, fiatalosabb arca témakörében, Fazekas László püspök és Géresi Róbert püspökhelyettes részvételével az egyházzal és iskolával kapcsolatos célokat és elvárásokat, valamint a magyarországi iskolákkal létesíthető kapcsolatok lehetőségeit vitatják meg a pedagógusok. Szó esik a szakma kihívásairól, terheiről, szükségleteiről és a hivatásgondozásról is. Ábrám Tibor, a vendégátó Lévay József Református Gimnázium igazgatója "A református pedagógus kihívásai a 21. században" címmel tart előadást. A program részeként kerül sor egyebek mellett egy tanár bizonyságtételére és a Lámpás csoport fellépésére is.

A találkozóval kapcsolatban további információ kapható Kása Gergelytől, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház oktatási tanácsosától a +421-915-962829-es telefonszámon vagy a kasageri@gmail.com e-mail címen.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.