Országos döntőbe jutottak a Pataki Refi leány tornászai

2014. március 31., hétfő

A Diákolimpia versenyek országos megmérettetést tesznek lehetővé sportáganként a nevezett csapatok számára. A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma, Általános Iskolája tanulói szeptembertől tornaedzéseken vehetnek részt.

A tornázni szerető gimnazista leány tanulók csoportja csak ebben a tanévben kezdte a kötelezően előírt gyakorlatsorok megtanulását, de tanáruk benevezte őket kezdő kategóriában a diákolimpiára. Szorgalmasan tanulták, gyakorolták a lányok a talaj, gerenda gyakorlatokat, és a szekrényugrásnál is igyekeztek félelmeiktől megszabadulni.

A megyei tornaversenyen továbbjutott a csapat, így iskolánk, a Refi leány tornászai 2014. március 23-án a diákolimpia országos elődöntőjén vettek részt. Nagyon ügyesen szerepeltek a tornacsapat tagjai, így az elődöntő 4. helyezettjeként bejutottak az országos döntőbe, melyet áprilisban rendeznek Budapesten. Igyekeznek a versenyen tapasztaltakat megbeszélni, és további kitartó munkával készülni az országos versenyre, hogy dobogós helyezést érhessenek el.

Csapat tagjai: Bana Bíborka 9.KNY, Lastóczki Lili 10.E, Farkas Réka 10.T, Noszály Gréta 10.T, Györki Dóra 10.E, Bodnár Anita 11.H. Felkészítő tanáruk: Dr. Nezáczkiné Tótin Erika

Forrás: tirek.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.