Lelki értékek kellenek, nem ideológiák

2010. december 14., kedd

Kirill pátriárka, az Orosz Ortodox Egyház feje Krasznodarban fejtette ki nézeteit a lelki értékek fontosságáról Oroszország életében.

Kirill pátriárka, az Orosz Ortodox Egyház feje Krasznodarban, a területi kormányzó által adott fogadáson fejtette ki nézeteit a lelki értékek fontosságáról Oroszország életében.

Az orosz ortodox egyházfő, I. Kirill pátriárka december 9-én látogatott el Krasznodarba, ahol a kormányzóságon tartott beszédében kijelentette: Még mindig sokan állítják, hogy az ország nem élhet ideológia nélkül. Megkérdeztem magamtól, így kell ennek lennie? Hiszen egy-egy ideológia három-négy generáción át él maximum, s nincs tovább. A szovjet  ideológia azért élt olyan sokáig, mert megpróbálta világi módon megvalósítani a keresztyén eszmék egy részét. És közben nagyon sokan azért őrizték meg hitüket, bár nem mehettek templomba, mert azt az értékrendet érezték magukénak, amit az ortodox keresztyénség kínált nekik. A keresztyén morális elvek tovább éltek és működtek az oroszok millióiban. Az ideológiák meg egyre inkább elhalványultak. És az orosz népnek nem kell többé semmiféle ideológia, mivel van nekik erős és világos keresztyén értékrendjük -  emlékeztette a jelenlévőket Kirill pátriárka Krasznodarban a legfontosabb dologra. (interfax.religion.ru – 2010-12-13 – dr. békefy-röhrig klaudia – reformatus.hu)

Istent keresem

1Móz 24,28–67

„Az Úrtól indult el ez a dolog… Legyen urad fiának a felesége, ahogyan elvégezte az Úr” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink