Önkéntes Diakóniai Év 2019-ban is!

2019. január 30., szerda

Évről évre csaknem nyolcvan fiatal kap lehetőséget arra, hogy az Önkéntes Diakóniai Év keretében 10-12 hónapot tölthessen el önkéntes szolgálatban hazánkban vagy Európa különböző országaiban.

Az önkéntes diakóniai év, mint kezdeményezés még a második világháború után indult el Németországban azzal a jelmondattal, hogy „Adj egy évet az életedből Krisztusnak!" 18-30 év közötti fiatalok jelentkezhetnek rá.

Országonként eltérőek a lehetőségek, de általánosságban elmondható, hogy szeretetszolgálati intézményekben idősekkel és fogyatékkal élőkkel foglalkozhatnak az önkéntesek, de szolgálhatnak óvodákban, iskolákban, de például Angliában sokan gyülekezetekben segítenek gyermek- és ifjúsági programokban.

A jelentkezési határidő 2019. február 5-én zárul le.

A jelentkezési lapok beérkezése után február végén egy „ismerkedős" hétvégét tartanak Berekfürdőn, melyre a külföldi partnerek is eljönnek. Így mindenkivel személyesen találkoznak a szervezők és a fiatalok is részletesen megismerkednek a lehetőségekkel.

A jelentkezési lap letölthető a www.odeprogramiroda.hu oldalról, érdeklődni e-mailen az ode@reformatus.hu, telefonon pedig a 061/4600706-os telefonszámon lehet.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.