Nyári gyermektáborokat szervez a FIRESZ

2011. június 09., csütörtök

A Fiatal Reformátusok Szövetsége a Bátorkeszi Református Egyházközséggel karöltve az idén is megszervezi nyári táborait a 6-13 éves korosztályú gyermekek számára. A három tábor közül az egyik, most már hagyományosan, angol nyelvű lesz, de mindegyik témája Ruth könyve lesz.

A bátorkeszi gyülekezet Fireszke nyári gyermek- és ifjúsági táborai az elmúlt évek során egyre ismertebbek és közkedveltek lettek, melynek köszönhetően az érdeklődés is megnövekedett irántuk. Az első táborra nyolc évvel ezelőtt, 2003-ban került sort, azóta a Bátorkeszi Református Egyházközség a Fiatal Reformátusok Szövetségével (FIRESZ) karöltve folyamatosan minden évben megszervezi ezeket az alkalmakat.

„A bátorkeszi gyülekezet az eltelt nyolc év alatt 25 tábornak adott otthont, melyen közel 1400 gyermek vett részt. A 2011-es esztendőre újabb három tábor megszervezését vállaltuk fel, melyekbe felekezetre való tekintet nélkül várjuk a gyermekeket és a fiatalokat" - a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház honlapját Czinke Zsolt bátorkeszi lelkipásztor hozzátéve, táboraik elsődleges célja, hogy a gyermekek és ifjak szülőföldjükön, magyar környezetben, anyanyelvükön gazdagodjanak programjaik által. Szeretnék elérni a fiatalok egymás közötti kapcsolatának erősítését, valamint az egyházban való helyük és szerepvállalásuk, magyarságtudatuk fontosságának elmélyítését is, ezért elengedhetetlennek tartják olyan értékek felmutatását, melyek által a felnövekvő generáció jobban ragaszkodjon majd múltjához, gyökereihez és megértse az őseitől örökölt hagyományok fontosságát.

A táborok szervezői a programok kialakításában különös hangsúlyt fektetnek a közösséget formáló beszélgetésekre, előadásokra, játékokra, vetélkedőkre. Emellett fontosnak tartják a magyar kultúra és a hagyományok felelevenítését is kézműves foglalkozások formájában. Emellett legfontosabb feladatuknak tartják az evangélium hirdetését, ezért a tábor idejének programját a Szentírást alapul véve formálják. Ezt a célt szolgálják a reggeli áhítatok, valamint az esti evangelizációs istentiszteletek, hogy ezekkel még egyértelműbbé tegyék azt, hogy a gyermekek mindvégig Isten közelségében tapasztalják meg a közösség adta áldásokat.

A Fireszke gyermektáborok időpontjai.

1. Fireszke gyermektábor:

időpont: július 4-9. (hétfő - szombat)

2. Fireszke gyermektábor

időpont: július 11-16. (hétfő - szombat)

3. Angol nyelvű Fireszke gyermektábor

időpont: augusztus 1- 6. (hétfő - szombat)

Korosztály: 6-13 évesek (1-7. évf.)
Helyszín: Bátorkeszi - Fireszke Gyermek-, Ifjúsági és Konferenciaközpont
Férőhely: 1 táborban összesen 60 fő: 36 fő épületben, 24 fő sátorban
Tábordíj: épületben: 59,-Eur/fő, sátorban 55,-Eur/fő
Jelentkezési határidő: június 15.

Bővebb információ Czinke Tímea és Zsolt református lelkészektől kérhető a +421 (35) 779 7338, +421 (905) 866 076, +421 (918) 757 658-as telefonszámokon, illetve a czinke@refteologia.sk, czinke.zsolt@reformata.sk, czinke.timea@reformata.sk e-mail címeken.

Reformata.sk

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.