Neveléstörténetből vetélkedtek

2013. február 20., szerda

Debreceni tanítóképzősök nyerték az országos neveléstörténeti vetélkedőt. A rendezvény része volt a Kollégium 475 éves jubileumi programsorozatnak.

Hazai csapat nyerte a debreceni országos neveléstörténeti vetélkedőt. A református hittudományi egyetem tanító szakos hallgatói szerezték a legtöbb pontot a megmérettetésen.

Öt egyetem hallgatói mérték össze tudásukat szerdán Debrecenben. A vetélkedőn nagy hangsúlyt kapott a Kollégium 475 esztendeje, valamint az ország legrégebbi tanítóképző műhelye – mondta a versenyről Szele Barna, főiskolai adjunktus. A szervező hangsúlyozta: minden évben megrendezik ezt a megmérettetést, de most a jubileumi esztendőben kiemelkedő fontossággal bír.

Fekete Károly, a házigazda egyetem rektora köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy nem véletlen, hogy a jubileumi esztendő neveléstörténeti vetélkedővel indul. Az ilyen programok által szeretnénk a testvérintézményeket is bevonni a programjainkba – tette hozzá a rektor.

A háromfős kaposvári, nyíregyházi, győri, kecskeméti és debreceni csapatoknak nemcsak a tárgyi tudását, a leleményességét is díjazta a zsűri. A feladatatok között szerepelt, hogy neveléstörténeti személyiség nevében pedagógusi állásra pályázzanak, hogy helyszíneket, neveket és embereket ismerjenek fel, valamint a Kollégiumhoz kapcsolódó fogalmakat elmutogassák csapattársaiknak.

Helyezések:

I.             Debreceni Református Hittudományi Egyetem –

tanítóképzősök

II.            Debreceni Református Hittudományi Egyetem – hitéleti képzésben résztvevők

III.          Kaposvári Egyetem

IV.          Nyugat-magyarországi Egyetem

V.           Kecskeméti Főiskola

VI.          Nyíregyházi Főiskola

 

ttre.hu

Istent keresem

1Móz 32,23–33

„Bár láttam Istent színről színre, mégis életben maradtam.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink