Nemzetközi támogatás a gyülekezetek akadálymentesítéséhez

2013. szeptember 10., kedd

Az MRSZ és a svájci HEKS a református gyülekezetek akadálymentesítését kívánják segíteni.

A Magyar Református Szeretetszolgálat rendszeres kapcsolatban áll különböző külföldi segélyszervezetekkel, több együttműködés valósult már meg közös nemzetközi projektek kapcsán. A szervezet jó kapcsolatot ápol a svájci HEKS-sel, a Svájci Református Egyházak Segélyszervezetével, melynek vezetője Matthias Herren szeptember 2–án látogatott el a Szeretetszolgálathoz.

A két szervezet jelenleg egy olyan pályázaton dolgozik, mellyel a református gyülekezetek akadálymentesítését tudják segíteni. Ennek a lehetőségnek a részleteiről tárgyaltak a budapesti megbeszélésen. Elsősorban nem fizikai, hanem lelki, szellemi akadálymentesítésről fog szólni a pályázat, a gyülekezetek megnyitása, az egyháztagok tájékoztatása és érzékenyítése a cél. A már egy éve működő akadálymentes munkacsoport lesz a projekt felelőse és az MRSZ fogja meghirdetni a pályázatot és koordinálni a munkát.

MRSZ

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.