„Ne szóljon Igéd hiába"

2015. április 13., hétfő

Tizenhatodik alkalommal hirdették meg az Országos Bibliai Történetmondó Versenyt, „Ne szóljon Igéd hiába" címmel. A megmérettetésnek a szervező gyulai Magvető Református Általános Iskola adott otthont április 10-én.

„A különleges programra hazánk számos pontjáról érkeztek diákok a Békés megyei városba, ahol nem csak a Szentírás szövegének ismeretéről adtak számot, de a verseny részeként meghirdetett képzőművészeti kiírás keretében rajzaikon, festményeiken is megörökítették a bibliai történeteket a gyermekek" – mondta az Európa Rádiónak Varga Ottó, a Magvető Református Általános Iskola igazgatója.

A verseny célja az induláskor is az volt, hogy az igei üzeneteket minél szélesebb körben terjesszék, és a gyermekek, akik olvassák a Bibliát és ismerik a történeteket, ők is minél többekkel ismertessék meg ezeket. A másik cél pedig az volt, hogy a református hittant tanuló diákoknak legyen egy napjuk az ismerkedésre, kapcsolatépítésre, ahogy kísérő tanáraiknak is, akik a verseny ideje alatt tapasztalatot is cserélhetnek egymással.

A versenyre általános iskolások jelentkezhetnek. A szervezők elsősorban a református intézményeket szólítják meg, de várják a nem református iskolába járó, de református hittant tanuló diákokat is. Az országos megmérettetésre már általában azok a gyermekek jönnek, akik saját intézményükben a házi versenyen a legjobbnak bizonyultak. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre nő a verseny iránti érdeklődés, az idén huszonöt iskola képviseltette magát, több mint háromszáz gyermek és pedagógus érkezett a megmérettetésre.

A verseny délelőtt 10 órakor igehirdetéssel kezdődött a gyulai református templomban, 11 órától adtak számot tudásukról egy háromfős zsűri előtt a diákok a Magvető Iskolában, majd délután áhítattal ért véget a megmérettetés. Az eredményeket – évfolyamonként – az iskola honlapján tekinthetik meg. 

Varga Ottó úgy véli ez nem csak egy verseny: „Önmagában az, hogy meghirdetünk egy versenyt, nem jelentene sokat. Én abban bízom, hogy ezek a magok jó földbe hullnak és tudják majd ezeket a dolgokat kamatoztatni, illetve talán szolgálóvá válnak a gyermekek is a későbbiek során."

Forrás: ttre.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.