Ne a politika mutasson utat! - Lelkészértekezlet Dunamelléken

2010. január 12., kedd

altA korrupció, a hamis tolerancia hirdetése, a szlovák nyelvtörvény miatt rengeteg vereséget elszenvedő és magát megadó magyar embernek tudnia kell, hogy Isten valami differenciát akar felmutatni az egyházban, azt, hogy lehet Isten szerint élni. Az elmúlt idők szekuláris teológiájában a világi politika mutatta az utat, és az egyház csak kísérője volt a kívülről befelé irányuló hatásoknak – mondta Szabó István püspök a dunamelléki lelkészértekezleten január 11-én, hétfőn.

A Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke az elmúlt év pozitív eseményeként említette a magyar reformátusság május 22-i egységesülését és a zsinat döntését, mely szerint a testvérgyülekezetek ezentúl nem december ötödikén (a kettős állampolgárságról szóló népszavazás gyászos évfordulóján), hanem május 22-én találkoznak örömteli viszontlátásra.

A püspök arra kérte egyházkerülete lelkipásztorait, hogy a tavaszi országgyűlési választások közeledtével a szószékekről ne színeket, hanem értékeket hirdessenek.

A dunamelléki lelkészértekezletről szóló beszámolót erre a linkre kattintva olvashatja.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.