Nagyvárosi misszió - konferencia

2011. július 07., csütörtök

Immár harmadszor rendezik meg az „Örömhír a nagyvárosnak” nemzetközi konzultációt. Az alkalom lehetőséget kíván teremteni arra, hogy a résztvevők új szemszögből tekintsenek a Kelet-Közép-Európa kontextusában zajló gyülekezetplántálás és gyülekezet-megújulás ügyére.

Egyre nyilvánvalóbb tény, hogy Európa nehéz missziós terület, és ez különösen igaz a nagyvárosokra. Az itteni lelkészek gyakran túlterhelteknek és a nehézségeikkel egyedül maradottaknak érzik magukat.

Az Örömhír a nagyvárosnak III. - Akadályok és lehetőségek a nagyvárosi gyülekezetek plántálásában és megújításában című konferencia lehetőséget nyújt a városi tapasztalatok egymással való megosztására, és az ebből fakadó együttműködés megalapozására, továbbá a szolgálati terhek közös viselésére és a missziós munkában való személyes megújulásra is.

A konzultációra szeretettel várják a gyülekezetplántálókat, a nagyvárosi gyülekezetek lelkipásztorait és azokat is, akik még csak most készülnek nagyvárosi szolgálatra, vagy most terveznek ott szolgálatot kezdeni.

A konferencia a seattle-i Bakke Graduate University (BGU), a Károli Gáspár Református Egyetemhez tartozó Közép- és Kelet-európai Missziói Tanulmányi Intézet (KMTI), valamint további különböző egyéb felekezetek együttműködésével kerül megrendezésre.

Időpont:   2011. szeptember 19. – 2011. szeptember 20.

Helyszín: Ráday Konferencia Központ, 1092 Budapest, Ráday utca 28.

Részvételi díj: 6000,– Ft

Jelentkezési határidő: 2011. augusztus 20.

Bővebb információ

Jelentkezési lap

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.