Mindent egy helyen Kálvinról

2010. október 21., csütörtök

A korábban calvin09 internetes címen jelentkezett nemzetközi platform neve és hozzáférése megváltozott. A cél az, hogy az oldalt világméretű ismereti-, és információs felületté fejlesszék.

A korábban calvin09 internetes címen jelentkezett nemzetközi platform neve és hozzáférése egy pillanat alatt megváltozott erre: www.johannes-calvin.org. Cél az, hogy az oldalt világméretű ismereti-, és információs felületté fejlesszék.

A lapon négy nyelven (angol, francia, német, spanyol) kapunk gazdag információt a genfi reformátorról, dokumentumokat, filmeket és egyéb anyagokat, sőt a „calvin actio” rovatban játékosan is foglalkozhatunk reformátorunkkal.  Az oldalt témák szerint négy egységre tagolták: az említett rovat mellett ráklikkelhetünk a „calvin bio”-ra, ahol életrajzi adatokon túl bepillanthatunk a 16. század egyházi környezetébe, s bőséges kínálatot kapunk Kálvinról szóló anyagokból. A „calvin theo” rovat Kálvin teológiájába kalauzol el, olvashatjuk legfontosabb írásainak részleteit. A „calvin promo” az internetes shopba hívja meg a látogatót, ahol a német, angol és francia nyelvű szakirodalom nagy választékában tallózhatunk. A 2007 óta létező internetoldalt nemzetközi Kálvin-szakértők írják, fejlesztik, szerkesztik Németországból, Svájcból, Dél-Amerikából és az USA-ból.

alt

A hasznos és fontos internetes szolgáltatást a Református Egyházak Világközössége és a Svájci Protestáns Egyházszövetség anyagilag is támogatja. A felületet tanácsoló Tudományos Testületnek világszerte ismert Kálvin-kutatók a  tagjai, így például Dr. Eberhard Busch professzor, vagy Dr. Achim Detmers, a német Kálvin-év felelőse, Beintker, Plasger professzorok. Az angol nyelvű változatból megtudhatjuk azoknak az intézményeknek, tudományos intézeteknek, egyházaknak a nevét, melyek Franciaországtól, Hollandián, Svájcon, az USA-n át el egészen Puerto Ricoig, Uruguayig, Brazíliáig, sőt Japánig foglalkoztak/foglalkoznak Kálvin hatalmas életművének feldolgozásával és aktuális üzeneteinek a megfogalmazásával. (ref.ch – 2010-10-21 – dr. békefy-röhrig klaudia – reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.