Megjelent a Szlovén-Magyar Újszövetség

2010. november 10., szerda

A kétnyelvű Szlovén-Magyar Újszövetség ünnepélyes bemutatására november 21-én a lendvai katolikus templomban, délelőtt 10 órakor kerül sor.

Az ünnepség programja:

10:00 hálaadó szentmise – Az együttműködő egyházak részéről beszédet mond Peter Stumpf, Geza Erniša és D. Szebik Imre püspökök, a szlovéniai magyar közösség részéről pedig dr. Göncz László

11:00 A kétnyelvű Szlovén-magyar Újszövetséget bemutatja dr. Márkus Mihály ny. református püspök, Matjaz Crnivec (Szlovén Bibliatársulat) és dr. Pecsuk Ottó (Magyar Bibliatársulat)

A kétnyelvű Újszövetség Előszava:

"Isten iránti hálával adjuk kézbe a Szlovén-magyar kétnyelvű Újszövetséget. Kiadványunkkal Isten igéje jobb megismerését és rendszeres olvasását kívánjuk elősegíteni azok körében, akik akár az egyik, akár mindkét nyelvet töredékesen vagy anyanyelvükként ismerik. Ez az Újszövetség a magyarországi és a szlovéniai bibliatársulatok közös kezdeményezésének gyümölcse. Megjelenése jelzi a két nép keresztényi kapcsolatát, történeti múltban gyökerező összetartozását. Hisszük, hogy Bibliánknak az újszövetségi része mindkét nép kultúrájának maradandó értéke. Megismerése európai örökségünk közkinccsé tételének feltétele. A mindkét országban élő, Krisztushoz tartozó egyházak jelképes vallomása is együttes kiadványunk a közös bibliai örökség fontosságának megbecsüléséről, hitünk és életünk zsinórmértékéről. Ez egyúttal erkölcsi és örökkévaló értékeink írásbeli ismertetése, a Jézus történet, és a kereszténység kezdeti elindulásának hiteles foglalata. Az Egyház Urának áldása kísérje a kétnyelvű Újszövetség olvasását és használatát országainkban."

Meghívó

Istent keresem

Lk 21,25–28

„…meglátják az Emberfiát eljönni a felhőben nagy hatalommal és dicsőséggel” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink