Megjelent a Kálvinista Szemle decemberi száma

2011. december 08., csütörtök

Karácsonyi írásokkal jelentkezik és gazdag híranyagában a lelkészszenteléssel egybekötött zsinati üléséről is beszámol a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház hivatalos lapja.

Karácsonyi témájú vezércikkét Révész Tibor zselízi lelkipásztor írta, aki az örömhírt vevő pásztorok szempontjából láttatja az inkarnáció csodáját. Szenczi László emlékképe, egy vers, a gyermekrovat és egyéb gondolatok is a karácsonyhoz kötődnek.


A lap beszámol a lelkészszenteléssel egybekötött zsinati ülésről, közli határozatait és Dobai Sándor esperes ott elhangzott igehirdetését; akárcsak a Zsinati Tanács 23. ülésének közérdekű döntéseit. Bemutatja a nagyölvedi gyülekezetet, és portrét rajzol Uwe-Martin Schmidt néhai jókai missziós lelkipásztor özvegyéről. Felhívja a figyelmet a jövő évre kiadott Bibliaolvasó kalauzra, a Kálvincsillag című református magazinra és a Gömörország őszi számára, melynek kiemelt témája az egykori beretkei árvaház. Annak apropóján, hogy Gelléren a falu díszpolgárává avatták Erdélyi Zsuzsanna néprajzkutatót és T. Erdélyi Ilona irodalomtörténészt, a gyülekezet történetével ismerkedhetünk.

A lapszám tudósít a százéves pányi templom felszenteléséről, pedagógusaink miskolci továbbképzéséről, a nagypeszeki templomszentelésről és az idén végzett teológusok ugyanott megtörtént exmittálásáról, a lévai gimnázium alapítása 10. évfordulójára megtartott ünnepségről, a börtönmissziós imahétről, a lelkészek focicsapatának sikeréről, a nagyráskai gyülekezetben Kalitza Dénes lelkipásztorra történt megemlékezésről.

A Kálvinista Szemle ez évi utolsó száma gazdag híranyaggal jelentkezik, kinyilvánítja köszönetét mindazoknak, akiket idén a szerzők közé számlálhatott, és felhívja a figyelmet az előfizetés lehetőségére.

A. Kis Béla

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.