Még lehet jelentkezni a családi-kör vezető és az ifjúsági csoportvezető képzésekre

2010. szeptember 03., péntek

altA Református Diakóniai Felnőttképzési Intézmény családi kör, református ifjúsági csoportvezető és közösségszervező, valamint fejlesztő iskola indítását segítő képzéseket indít.

Családi-kör vezető képzés indul

A családi kör a fiatalok, friss házasok, gyermekáldásban részesültek köre, ahol a hitbeli épülés, gyermeknevelési tanácsok, életvezetés, élethelyzetek megoldása, és a közösség áll a középpontban. Természetesen a már régebben házasok is részesei lehetnek.

Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, úgy, hogy az RMK Házasság-, és Családsegítő Szolgálata, a REFISZ, és a MRE Szeretetszolgálati Iroda közös képzést tervez indítani családi-kör vezetők részére.

Szeretettel várjuk a képzésre a lelkipásztorokat, diakónusokat, gyülekezeti tagokat, akik érdeklődnek a családi-körök iránt. Példák a képzés témaköreiből:  kommunikáció, konfliktuskezelés, család lélektani ismeretek, krízisek, bibliaóra felépítése, módszertana, családi áhítat, családlátogatás, lelkigondozás, csoportvezetés, családpatológia.

Képzés helyszíne: Budapest

Képzés: 2010. szeptember 10-11. – 2011. szeptember, 120 óra havi 1 alkalom

Részvételi díj: 2 félév, 25.000 Ft/ félév (házaspárok jelentkezése esetén egy tanfolyami díj, részletfizetés lehetséges, előre jelzett igény esetén gyermekfelügyeletet biztosítunk)

Református ifjúsági csoportvezető és közösségszervező képzés (PL-3480)


Az államilag akkreditált képzés felkészít az ifjúsági csoportok vezetésére, a közösségszervezésre, és segítséget nyújt az ifjúsági munka szakmai kérdéseiben való tájékozódáshoz.

Képzési témák: lelkigondozás, bibliaismeret, gyülekezetépítés, táborszervezés, forrásteremtés, minta ifjúsági óra, stb.

A vezetőképzés a magyarországi református ifjúsági szervezetek, a REFISZ, az SDG és a Zsinati Ifjúsági Iroda összefogásában jött létre.

A képzés időtartama 120 óra, havonta egy hétvége (péntek délutántól szombat estig, összesen 10 alkalommal, igény esetén szállást biztosítunk).

A képzés helyszíne: Budapest

A képzés ideje: 2010. szeptember – 2011. június

Részvételi díj: 40.000 Ft (indokolt esetben kedvezmény kérhető)

Mindkét képzésre a jelentkezés határideje: 2010. szeptember 8.

Hogyan indítsunk fejlesztő iskolát?

A fejlesztő iskolai oktatás megszervezése kötelező 2010. szeptember 1-jétől a súlyosan és halmozottan fogyatékos gyermekek számára (6 és 18 éves életkor között a nevelési-oktatási intézményekben). A fejlesztő iskolai oktatás indításának feltételei szociális intézményi keretek között, és gyakorlati megvalósításának lehetőségei.

A képzés célja olyan ismeretek nyújtása, melyek megkönnyítik azon fenntartók döntéshozóinak és döntés előkészítőinek, illetve azon intézményvezetőknek, pedagógusoknak a felkészülését, akik a fejlesztő iskolai képzés bevezetését tervezik. A képzés a résztvevőket képessé teszi a fejlesztő iskolai oktatás teljes körű megszervezésére, működtetésére, tanügyigazgatási dokumentációinak elkészítésére, vezetésére. Segédanyagot ad a rehabilitációs pedagógiai program elkészítéséhez.

Oktatók: Győri Zsófia, Giflo Henrik Péter

Helyszín: Debrecen

Időpont: 2010. szeptember 24-25.

Jelentkezési határidő: szeptember 15.

15 fő feletti jelentkezés esetén igény szerinti helyszínen megszervezzük a képzést. Egy intézményből 3 fő jelentkezése esetén kedvezményt biztosítunk.

Max. létszám: 20 fő   

Részvételi díj: 20. 000 Ft    

Jelentkezés: felnottkepzes@zsinatiiroda.hu ,www.redifi.hu


Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.