Lelkigondozói kurzus lelkészeknek

2010. március 27., szombat

alt„Vallásosság és lelki egészség” témakörben lelkészeknek tart háromnapos kurzust április 12-től 15-ig Dr. Németh Dávid egyetemi tanár (KRE HTK).

A kurzus célja, hogy betekintést nyújtson a valláslélektan egyik manapság legkörültekintőbben kutatott témakörébe, megismertesse a különböző kutatási eredményeket, és segítsen megfogalmazni olyan következtetéseket, amelyek a pasztorációs munkába hasznosíthatók lesznek. Ma már tudjuk, hogy nem a vallásosságnak van pozitív vagy negatív hatása a lelki egészségre, hanem ez a hatás a hit megélésének módjaitól és minőségétől függ. Ezért nagyon fontos a lelkipásztornak ismernie ezeket az összefüggéseket.

Tárgyalandó témák:

- A test, a lélek és a szellem kölcsönhatásai (bibliai és pszichológiai tájékozódás)

- A vallás „közösségi kényszerneurózis”?

- A neurózis valójában bálványimádás?

- Empirikus kutatások a lelki egészség és a vallásosság kapcsolatáról

- A vallás szerepe a megküzdési folyamatokban

- Valláspszichopatológiai megfigyelések

Kredit pont: 24 tanóra  (A kurzusról részvételi igazolást adunk, mely a Dunamelléki és a Dunántúli Református Egyházkerület továbbképzési rendjébe beszámít.)
Jelentkezési határidő: 2010. április 7.
Információ, jelentkezési lap: www.kre.hu/gyokossy  E-mail: gyokossy@kre.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.