Legyél Csillagpont sajtós!

2013. május 27., hétfő

Szeretnél egy kreatív csapat tagja lenni? Érdekel, milyen egy igazi szerkesztőségben dolgozni? Szívesen kipróbálnád magad a média valamelyik területén? Itt a lehetőség! Ha érzel magadban elég ambíciót, tudást és kedvet, jelentkezz a Csillagpont média csapatába! A nyertes pályázók ingyen jöhetnek a fesztiválra!

A Csillagpont a nagy találkozások helye, ahol a fiatalok az egész Kárpát-medencéből érkezve megélhetik közösségüket. Minden második évben több ezer fiatal gyűlik össze az ország valamely szegletében, hogy öt napon keresztül felhőtlen kikapcsolódásban és lelki feltöltődésben legyen része. A Csillagpont fesztivál, de „üzenetközpontú", lelki alkalom is egyben, olyan közösséget építünk, amely befogad, elfogad, értékel és inspirál.

Az idén 10 éves jubileumát ünneplő Csillagpontnak Mezőtúr ad otthont július 23. és 27. között.

A Magyarországi Református Egyház immár második alkalommal kínál szakmai gyakorlati lehetőséget fiatal újságíróknak, fotósoknak, filmeseknek, hogy iskolán kívül is kipróbálhassák magukat, és megtapasztalják, milyen „élesben" megvalósítani az iskolapadban tanultakat. Az idei évben a hagyományos képzési formák mellett a Csillagponton lehetőség nyílik arra, hogy a mobilmédia világába is betekinthessenek az érdeklődők, a fesztivál ideje alatt ugyanis mobil-alkalmazásfejlesztő csoportot is indítunk.

A pályázók az alábbi képzések közül választhatnak:

- Szerkesztő, újságíró, riporter
- Fotós
- Operatőr
- Vágó
- Mobil-alkalmazásfejlesztő

Jelentkezési feltételek:

- jelentkezés lap kitöltése (a kapcsolódó letöltések között, ezen az oldalon található jobbra fent)
- fényképes önéletrajz
- rövid motivációs levél, a választott képzés megjelölésével
- referenciák, publikációs lista – ha van

A pályázók közül 10 egyetemista/főiskolás és 10 középiskolás kerül kiválasztásra, akik számára kedvezményes részvételi lehetőséget biztosítunk a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozón és az azt megelőző két médiaképzési napon. A két képzési napon, összesen 16 órában újságíró, filmes- és fotós szakember foglalkozik a fiatalokkal. A képzés célja, hogy a résztvevők szerkesztőségként dolgozhassanak együtt a Csillagpont 5 napja alatt.

A nyertes pályázóknak a Csillagponton napi háromszori étkezést, illetve a regisztrációs díj elengedését biztosítjuk.

A jelentkezés határideje: 2013. június 10. hétfő

Várjuk jelentkezéseiteket a kommunikacio@reformatus.hu címen!

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.