Lapozzuk fel a Presbiter reformációi számát

2011. október 19., szerda

Megjelent a Magyar Református Presbiteri Szövetség lapja, a Presbiter szeptember-októberi lapszáma. A 20. évfolyamát jubiláló réteglap nem csak a presbitereket, hanem minden érdeklődőt vár olvasói közé.

A reformáció és a presbiterválasztás kapcsolatát mutatja be vezércikkében Ritoók Zsigmond akadémikus. Az utolsó oldalon pedig a felelős szerkesztő, Békefy Lajos írása a reformáció teológiai és személyes vonatkozásait kapcsolja össze. A 20. évfordulóján a lapot hárman is köszöntik.

Egy Kálvin-idézet, Luther énekének, az Erős vár a mi Istenünknek az 1845-ben meghirdetett költői versenyre beküldött vers-változatai, valamint „A bencésektől a reformációig” címmel Szászfalvi László vezette nyári konferencia is a reformáció szellemiségét idézi.

Dr. Papp Vilmos, a XX. századi gályarab-prédikátorokról írt rovatát befejezte, sorozatának végső üzenetét így summázza: „Őseink hite a jövő reménysége”. Dr. Gaál Botond debreceni református teológiai professzor „Kálvin ébresztése” című könyvét, Dr. Szabó Dániel méltatja.

Kövespataki László ezt a meghökkentő kérdést teszi fel: „Ki ne legyen presbiter?”. A Magyar Presbiter rovatban Dr. Nyírő Gyula bizonyságtételét ismerteti Dr. Kis Domokos Dániel. Világi és egyházi tevékenységemet mindig hitbeli meggyőződésem formálta címmel Imre Sándor a Tiszántúli Egyházkerület főgondnokával készült interjú.

Részletes beszámolót olvashatunk a 12. országos presbiteri konferenciáról, és a Lap az új kihelyezett kárpátaljai presbiterképzésről is hírt ad. Gyülekezeti tudósítások mellett beszámolót találunk két egyházkerület, a királyhágó-melléki és az erdélyi presbitereknek egész napos találkozójáról. Egyebek mellett ezekről a témákról olvashat a Presbiter ünnepi számában.

drbl - reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.