Húsz éve szervezték újjá a királyhágómelléki és az erdélyi nőszövetséget

2010. június 07., hétfő

altNagybányán tartják a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Nőszövetségének XI. konferenciáját július 24-én.

Az óvárosi református templomban zajló eseménynek különös aktualitást ad az idei jubileumi év: 2010-ben ünneplik ugyanis a királyhágómelléki és erdélyi nőszövetségek újjászervezésük huszadik évfordulóját. A konferencia asszonysorsok, példaképek bemutatásával két másik évfordulóról is megemlékezik: Lorántffy Zsuzsanna életútjáról halálának 350. évfordulója kapcsán esik majd szó, Árva Bethlen Kata születésének 310. évfordulója szintén alkalmat ad a visszatekintésre.

A konferencián előadást tart egyebek mellett Gulácsy Lajos nyugalmazott kárpátaljai püspök, A nőszövetségek húsz éve címmel pedig az egyházmegyék nőszövetségei is bemutatkoznak. A Királyhágómelléki Református Egyházkerület vezetősége és nőszövetségei mellett a konferencián jelen lesznek az erdélyi, magyarországi, felvidéki, kárpátaljai és délvidéki nőszövetségek küldöttségei is.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.